søndag 7. mars 2010

Kylling med Timian og Rosmarin

Dette er en rett som jeg stadig vekk vender tilbake til. Det er noe med kombinasjonen av timian, rosmarin og hvitløk som gjør at det aldri kan bli feil. 

Her gir jeg deg bare grunnoppskriften på selve kyllingen. Som regel steker jeg den sammen med grønnsaker, og hva slags kommer an på hva jeg har i kjøleskapet. Et par tips gir jeg deg i uansett litt lenger ned. Til fire personer trenger du:

6 kyllinglår

2-3 ts rosmarin

2 ts timian

4-6 hvitløksfedd

salt

pepper

olivenolje

1 ss sitronsaft
__________________________________________________________________
Sett ovnen på 220 grader. 

Del kyllinglårene i to ved leddet. Bland alle de andre ingrediensene i en liten plastpose. Ha kyllingen oppi og massér til olje og krydder er godt fordelt over alle kyllingbitene. La gjerne posen ligge en time eller to for å marinere kyllingen.

Legg kyllingen i en ildfastform. Gjerne med grønnsaker (se under). Stek i  15 minutter. Ta ut formen, øs litt av kraften over kyllingen, sett inn og stek i nye 15 minutter.

Legg på tallerken og øs av stekekraften over både kylling og tilbehør. 

Som regel steker jeg denne retten sammen med noen grønnsaker. Da gir grønnsakene ekstra smak til kyllingen, og kraften fra kyllingen renner over grønnsakene og gjør dem vidunderlige. Det spiller ikke så stor rolle hva slags grønnsaker du bruker, men en av mine favoritter er squash, cherrytomater og løk. Jeg blander da gjerne grønnsakene i en bolle sammen med olivenolje, salt og pepper, før jeg har dem i den ildfaste formen. Kyllingstykkene legger jeg oppå grønnsakene før jeg setter alt sammen inn i ovnen. Noen grønnsaker kan kanskje trenge litt mer enn en halvtime i ovnen. Da steker jeg dem i 10-15 minutter før jeg har kyllingbitene på toppen og steker videre.Her har jeg laget en blanding av squash, vårløk og litt hakket chili til å ha under kyllingen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails