tirsdag 9. mars 2010

Asiatiske Lakseboller

Disse laksebollene ble jeg veldig fornøyd med, om jeg så må si det selv. Kjempegode! Denne oppskriften er beregnet på 2 personer. Hvis jeg lager hver bolle med ca. en spiseskje laksebolledeig blir det 10-12 boller.


250 gram benfri og skinnfri laks - ferdig kokt og avkjølt

2 ss majones (blir nok best med Hellmanns majones)

1-2 vårløk - finhakket

1 hvitløksfedd - finhakket

1/2 ss revet fersk ingefær 

2-3 ss hakket fersk koriander

1/4 - 1/2 rød chili uten frø - finhakket 

1-2 ss limejuice

1-2 ss asiatisk fiskesaus (kan evt. byttes ut med salt om du ikke har fiskesaus)

2 ss sesamfrø

2 ts fiberhusk

olje til steking 
___________________________________________________________________

Bland alle ingrediensene unntatt oljen. Rør godt til det er blitt en masse som er lett å forme. Sett stekepannen på middels varme og stek bollene i oljen til de er gyldenbrune.

Server for eksempel med salat og evt. en rømmeklatt.

Hvis du serverer med en dip kan disse fungere som tapas også. 

 
 

2 kommentarer:

  1. Så utrolig mange flotte oppskrifter!
    Jeg er innom bloggen din hver dag :)
    Godt mulig du kan få meg til å like å lage mat, hehe

    SvarSlett
  2. Så glad jeg blir for å høre at du er en fast besøkende. Det er sånt som motiverer meg til å legge ut flere oppskrifter vet du. Og enda gladere blir jeg hvis du blir glad i å lage mat :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails