lørdag 28. november 2009

Kremet spinat med bacon

Nok til fire

  

400 g fersk spinat

4-5 striper bacon - finhakket

1 fedd hvitløk- finhakket

1 liten løk - finhakket

1 klype muskat

Salt og pepper

2 ss smør

1 kopp kremfløte

____________________________________________________________________

Fjern de tykke stilkene fra spinatbladene. Vask spinaten godt og rist vannet godt av.

Forvell spinaten i kokende vann til spinaten faller sammen. Dette tar ikke mer enn et minutt eller to. Hell av det kokende vannet og skyll spinaten i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Klem det kalde vannet ut av spinaten. Hakk spinaten.

Stek hakket bacon i en panne til baconet slipper sitt eget fett. Tilsett løk og hvitløk og stek til løken er blank.

Smelt smøret i pannen sammen med løk og bacon. Tilsett fløten og la koke et par minutter Smak til med salt, pepper og muskat.

Tilsett spinaten til slutt. Rør rundt og varm opp.

Server!

Bildet er hentet fra simplyrecipes.com som også har den originale oppskriften som inneholder mel og melk istedenfor fløte.

  

3 kommentarer:

 1. Har fått opp øynene for spinat og kjøpte derfor en haug med fryst spinat her en dag....men hvordan skal jeg bruke denne? Kan jeg bruke den i f.eks denne retten? evt hvordan?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du kan godt bruke frossen spinat her. Men da blir det mer som en spinatstuing. Eller saus om du vil. Jeg spiser ofte spinatstuing sammen med pannestekt torsk eller sei. Kjempegodt!

   Forskjellen på fersk og frossen spinat er at det er en del vann i den frosne spinaten. Det vil si at du bør bruke litt mer spinat (i vekt), og at spinaten bør tilsettes tidligere i prossessen sånn at du får kokt bort litt av alt vannet som kommer fra spinaten.

   I denne oppskriften ville jeg prøvd å tilsette spinaten før fløten og steke litt på den sånn at vannet fordamper før fløten tilsettes.

   Slett

Related Posts with Thumbnails