lørdag 13. november 2010
Thailandsk biffsalat
Denne oppskriften har jeg funnet på en av mine favorittmatblogger, Lekkermunn. Da jeg er veldig glad i både Thai Kyllingsalat, og denne biffsalaten, tenkte jeg at denne varianten også måtte være midt i blinken for meg. Og det var den jo.
Du velger selv hva slags biffkjøtt du bruker, men det siden retten i utgangspunktet er ganske mager, så kan det kanskje være lurt å velge entrecôte som er mer fettmelert enn de andre bifftypene.
Til fire personer
500 gram oksefilet
1/2 agurk
1/2 hode isbergsalat
evt. litt bønnespirer
en kurv cherrytomater
1 rødløk
1 bunt med vårløk
to store never finhakket koriander
en neve finhakket mynte
Til dressingen:
2 dl limesaft
2 ss østerssaus
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
1 - 2 ss sukrin
1 rød chili – finhakket
2 ss ingefær – finhakket
2 fedd hvitløk – finhakket
litt sesamolje
sesamfrø
_________________________________________________________________________________
Stek kjøttet i panne, sånn som du steker en biff. Krydres med salt og pepper. Det er godt at det er litt rødt. La kjøttet hvile mens du lager salaten. Det er viktig at kjøttet får hvile en stund før du skjærer i det, for ellers vil all kjøttsaften renne ut av kjøttet i det du skjærer i det.
Bland sammen grønnsaker og urter, og bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
Skjær biffkjøttet i tynne strimler og legg over grønnsakene. Risle dressingen over, og strø gjerne litt ekstra sesamfrø over til slutt.
Du velger selv hva slags biffkjøtt du bruker, men det siden retten i utgangspunktet er ganske mager, så kan det kanskje være lurt å velge entrecôte som er mer fettmelert enn de andre bifftypene.
Til fire personer
500 gram oksefilet
1/2 agurk
1/2 hode isbergsalat
evt. litt bønnespirer
en kurv cherrytomater
1 rødløk
1 bunt med vårløk
to store never finhakket koriander
en neve finhakket mynte
Til dressingen:
2 dl limesaft
2 ss østerssaus
2 ss soyasaus
2 ss fiskesaus
1 - 2 ss sukrin
1 rød chili – finhakket
2 ss ingefær – finhakket
2 fedd hvitløk – finhakket
litt sesamolje
sesamfrø
_________________________________________________________________________________
Stek kjøttet i panne, sånn som du steker en biff. Krydres med salt og pepper. Det er godt at det er litt rødt. La kjøttet hvile mens du lager salaten. Det er viktig at kjøttet får hvile en stund før du skjærer i det, for ellers vil all kjøttsaften renne ut av kjøttet i det du skjærer i det.
Bland sammen grønnsaker og urter, og bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
Skjær biffkjøttet i tynne strimler og legg over grønnsakene. Risle dressingen over, og strø gjerne litt ekstra sesamfrø over til slutt.
Etiketter:
asiatisk,
meieriproduktfritt,
middag,
salat,
storfekjøtt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Dette så snadder ut. Har ikke laget asiatisk salater, men denne fikk jeg lyst til å prøve! Har hatt en forkjærlighet for gresk biffsalat, men begynner å bli lei. I dag blir det squaskake-baking til farsdagen i morgenen. Alle elsket den kaken her :-)
SvarSlettJanicke:
SvarSlettJa, det var digg altså. Asiatiske salater er kjempegodt. Særlig sesamolje er en fantastisk smakstilsetning.
Gresk biffsalat har jeg ikke smakt. Du får legge ut oppskriften neste gang du lager den.
Så bra at alle likte squashkake. Lykke til med morgenddagens farsdag :)
Takk takk! Det skal jeg gjøre. Har laget det så mange ganger at jeg helt glemmer å legge det ut!!
SvarSlett