Fikk du ikke brukt opp all kålen du kjøpte inn til fårikålen? Da kan du bruke resten av kålen på en fransk kålomelett. Omeletten består av mest kål, og litt egg innimellom. Den er enkel og ren i smaken, men veldig god.
Hvis du ikke bruker gruyere, må du passe på at du bruker en god smakssterk ost. Ellers blir dette kjedelig. Det skal egentlig være vanlig hodekål i denne, men vil du spare på karbene, så bruker du spisskål istedenfor. Retten kan spises som den er, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Originaloppskriften er fra Middelhavet - den store kokeboken.
1 kålhode (eller 2 - 4 spisskål, avhengig av størrelsen)
2 store egg (eller 3 små)
1,5 dl creme fraîche
salt & nykvernet svart pepper
olivenolje
100 g nyrevet gruyere
________________________________________________________________________________
Fjern de ytterste bladene på kålen, og del den i fire (eller spisskål i to). Skyll godt. Kok kålen i stor gryte med saltet vann i 20 minutter, eller til bladene er myke (betraktelig kortere for spisskål).
Sil godt av, og skjær kålen i tynne strimler.
Varm stekeovnen til 200 grader.
Pisk eggene til skum med en gaffel, og pisk inn creme fraîche til alt er godt blandet. Krydre med salt og pepper.
Tilsett kålen og bland godt.
Hell olivenolje i bunnen av en ildfast form. Hell i kålblandingen, og dryss osten over.
Stek i 15-20 minutter, eller til osten blir gylden.
Server varm.
Utskriftsvennlig versjon
Må prøve dette. Høres godt ut! :)
SvarSlettFantastisk at du skulle poste denne oppskriften siden jeg har kål liggende som jeg må bruke ;)
SvarSlettSkinny: Ja, faktisk. Jeg ble litt overrasket over hvor godt det ble egentlig. Det er jo mest bare kål liksom...
SvarSlettHelene: Så flaks! Jeg har alltid kål til overs etter fårikål. Får aldri plass til all kålen jeg har kjøpt i gryta med kjøttet. Blir fort coleslaw for å bli kvitt kålen, men dette var et godt (og enklere) alternativ.
oi dette så godt ut. Deilig med noe annet som tilbehør til kjøtt. Smaker sikkert helt fantastisk til kjøttkaker :-)
SvarSlett