tirsdag 19. oktober 2010
Sandefjordsmør
Finnes det noen bedre saus til fisk? Jeg tror ikke det. Sausen blir etter min mening best om du bruker bladpersille. Får du ikke tak i bladpersille, kan du bruke kruspersille, men det gir en litt skarpere smak.
0,5 dl kremfløte
4 ss hakket bladpersille
200 g godt smør
Saften av en sitron
salt og hvitpepper
___________________________________________________________________
Skjær smøret i terninger, og la det stå fremme på kjøkkenbenken mens du koker opp fløten.
Kok opp fløte og la det koke litt inn, ca fem minutter.
Ta av varmen.
Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og ha i den finhakkede persillen. Oppskriften sier at du skal ha saften av en sitron. Sausen skal være syrlig, men pass på at det ikke blir for mye. Kanskje holder det med litt mindre sitronsaft enn fra en hel stor saftig sitron.
Sausen blir ganske avkjølt når du pisker inn smøret, så det er mulig du vil varme den litt opp igjen før servering. Om du skal varme den opp igjen, må du passe på at den ikke får koke helt opp.
Her har jeg servert sandefjordsmøret til pannestekt tilapia og smørstekte grønnsaker.
0,5 dl kremfløte
4 ss hakket bladpersille
200 g godt smør
Saften av en sitron
salt og hvitpepper
___________________________________________________________________
Skjær smøret i terninger, og la det stå fremme på kjøkkenbenken mens du koker opp fløten.
Kok opp fløte og la det koke litt inn, ca fem minutter.
Ta av varmen.
Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og ha i den finhakkede persillen. Oppskriften sier at du skal ha saften av en sitron. Sausen skal være syrlig, men pass på at det ikke blir for mye. Kanskje holder det med litt mindre sitronsaft enn fra en hel stor saftig sitron.
Sausen blir ganske avkjølt når du pisker inn smøret, så det er mulig du vil varme den litt opp igjen før servering. Om du skal varme den opp igjen, må du passe på at den ikke får koke helt opp.
Her har jeg servert sandefjordsmøret til pannestekt tilapia og smørstekte grønnsaker.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
questa salsa è buona sia con la carne bianca e con il pesce vero ? ciao
SvarSlettStefania: Probabilmente solo con il pesce. Credo.
SvarSlettAlmeno, in Norvegia, di solito lo usiamo con il pesce. È una salsa tradizionale.
Mi dispiace, ma parlo solo un po 'italiano. Spero che tu mi capisci ;)
Enkelt og godt:)
SvarSlettEr denne sausen god til fisk eller kjøtt, he he tror litt av italiensken sitter, jippi:)
Snakker du italiensk?
Hehe, helt minimalt egentlig. Snakker (eller snakket) ganske bra spansk, og oppdaget da at det var ganske enkelt å lære litt italiensk i tillegg. Så den italiensken jeg kan er bare selvlært, mest på reise, og litt gjetting med bakgrunnen i den spansken jeg kan. Vi får håpe det ikke er alt for katastrofalt ;)
SvarSlettAlt du kan :-) Skjønte spørsmålet men hadde ikke klart å svare..hehe
SvarSlettDet er helt utrolig at jeg bare brukte Toro før. Nesten enklere å lage snadder sauser fra bunnen :-)
Tusen takk for allee herlige oppskrifter! Jeg har litt å lære på sause-fronten, ser jeg;)
SvarSlettJeg har akkurat startet en lavkarbo-blogg, og lurte på om jeg kan lenke til din blogg?
Med vennlig hilsen
Cecilie
Janicke: Nuvel, vi aner jo ikke hvor godt jeg klarte å svare. For å si det sånn, så håper jeg bare at jeg gjorde meg forstått ;)
SvarSlettOg ja, ikkesant. Toro er helt fullstendig meningsløst. Ikke smaker det like godt heller...
Cecilie: Det er bare å prøve seg frem vet du. Med litt øving så blir vi flinke.
SvarSlettSelvfølgelig kan du lenke så mye du vil. Oppskrifter blir bare bedre av å deles og videreformidles :)
Lykke til med lavkarboblogg! Det morsomste med å blogge er at man blir så inspirert til å være kreativ på kjøkkenet, til å prøve nye oppskrifter, og at man lærer utrolig mye om å lage mat. Også er det jo veldig hyggelig de gangene man klarer å inspirere andre til å lage god mat. Skal titte innom deg på bloggen din. Blir spennende å se hva du får til :)
Frida.