lørdag 26. januar 2013

Kylling i peanøtt- og kokossaus med lime


Denne retten blir best om du tar deg bryet med å bene ut kyllinglår. Da kan du jo også koke kraft på bena, og lage en deilig suppe dagen etter. Hvis du synes det er for mye jobb kan du også bruke kyllingfileter, men da må du være forsiktig så du ikke steker og koker kjøttet for mye. Kyllingbryst blir fort tørt om man behandler dem for hardt.



ca. 1 1/2 dl kokosmelk

ca. 1 1/2 dl peanøttsmør

1/2 ss rød karripaste

saften av en lime

1 ss soyasaus

2 ss fiskesaus

1 ss sesamolje

litt pepper

litt cayennepepper

et par klyper kanel

1 kg kyllinglår uten ben - i passe store biter

1/2 kopp finhakket løk

2 - 3 hvitløksfedd - finhakket

rapsolje eller kokosolje

en bunt asparges i biter (eller en pk sukkererter eller haricots vertes)

koriander, vårløk eller hakkede peanøtter til pynt
______________________________________________________________________________

Varm olje i en gryte og brun kyllinkjøttet godt. Brun gjerne kjøttet i flere omganger, for å unngå at det blir mer kokt enn stekt. Legg kyllingkjøttet til siden.

Stek løken og hvitløken i fettet etter kyllingen til løken er myk og blank. Tilsett karrien og stek forsiktig i et minutts tid. Pass på at du ikke steker karrien for hardt, da risikerer du at saisen blir bitter.

Tilsett kokosmelk, peanøttsmør, limesaft, soyasaus, fiskesaus og sesamolje og visp godt sammen. Kok opp og smak til med pepper, cayenne og kanel.

Tilsett kyllingen, og la trekke til du er sikker på at kyllingen er ferdig tvers igjennom. Hvor lang tid dette tar kommer an på hvor godt du har stekt kjøttet på forhånd. Husk at kjøtt fra lår trenger mer for å bli ferdig enn kjøtt fra bryst.

Tilsett asparges de siste par minuttene av koketiden.

Dryss over koriander, vårløk eller hakkede peanøtter før servering.


7 kommentarer:

  1. Veldig hyggelig å ha deg tilbake. :o)

    SvarSlett
  2. Hei LCHF bloggen. Jeg vil gjerne be om tillatelse til å videreformidle lavkarbo vaffel oppskriften som du har vist tidligere. Dersom OK, kan du legge igjen en liten kommentar på bloggen min: heterochromiairenium.blogg.no
    Håper det går iorden. Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ikke noe problem. Ha en fin helg :)

      Slett
  3. Det er flott. Tusen takk og god helg til deg også!

    SvarSlett
  4. Yum!! Dette så kjempegodt ut Frida!! Skal så definitivt prøves i løpet av uken som kommer ;-D

    Ha en flott helg!

    Tove

    SvarSlett
    Svar
    1. Da håper jeg den faller i smak! Han en fin uke :)

      Slett
  5. Men snälla, ät inte kyckling, det är otroligt pågsamt för djuren.

    För det 1a, djuren blir fodrade med extremt växtframkallande foder. De lägger på sig så mycket vikt att hjärtkapaciteten och musklerna inte klarar denna höga vikt. Som du ser på din kyckling så är skelettet knappt hårt, det är bara brosk som ska hålla upp den stora kroppen, oerhört påfrestande!

    För det andra så bor stackarna i så trånga utrymmen, det är mer kycklingar än fritt golvutrymme där. :/ Och de måste förhålla sig till ~20 000 andra kycklingar i lokalen. Kycklingar leva naturligt i familjer om runt 8, så tänk att de nu aldrig får se samma kyckling mer än en gång. :/

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails