fredag 11. januar 2013

Bjørnebæris med sjokolade





ca. 200 g bjørnebær

2 dl fløte

1/2 dl vann

1 ts gelatinpulver

2 eggeplommer

vanilje fra 1/2 vaniljestang

ca. 3 ss sukrinmelis

en god neve grovhakket mørk sjokolade
___________________________________________________________________________

Kjør bjørnebærene i blenderen, eller med en stavmikser. Sil vekk bjørnebærfrøene.

Ha gelatinpulveret i en 1/2 dl vann.

Visp sammen eggeplommer, fløte, sukrinmelis og vaniljefrø. Ha vaniljestangen oppi fløteblandingen.

Varm forsiktig opp under omrøring. Ikke la blandingen koke. Når man varmer opp blandingen under omrøring gjør eggeplommene at røra tykner litt.

Tilsett vannet med gelatinpulveret og rør godt. Fjern vaniljestangen og tilsett bjørnebærene. Rør godt, og la blandingen kjøles ned.

Har du en ismaskin følger du bruksanvisningen for ismaskinen. Mange ismaskiner liker ikke at du har biter av f.eks sjokolade i isblandingen. I såfall strør du sjokolade på toppen etter at isen er ferdig. Hvis ismaskinen din ikke protesterer har du sjokoladen i før du fryser isen.

Har du ikke ismaskin fryser du isen i fryseren. Tilsett sjokoladen, ha isrøra i en bolle og sett i fryseren. Rør om hvert 20. minutt til isen har passe konsistens.



7 kommentarer:

  1. Smatt! Ser helt nydelig ut...får kanskje grave fram ismaskinen igjen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det synes jeg. Selv om januar ikke er den store iskremmåneden :)

      Slett
  2. Den der må testes i helgen:)) såg såå godt ut:) nam

    SvarSlett
  3. Nam!! Nå fikk jeg vann i munnen!!

    God helg! :)

    SvarSlett
  4. Den der isen ble gooooood :-) Fungerer også supert med bringebær! Ny favoritt i heimen!!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hurra! Ja, den burde jo funke med de fleste typer bær :)

      Slett

Related Posts with Thumbnails