mandag 27. februar 2012

Pasta Alfredo

Her er en klassisk italiensk pastasaus. Historien sier at sausen ble funnet opp av den italienske restauranteieren Alfredo Di Lelio som var bekymret for den dårlige matlysten til sin gravide kone. Han prøvde å doble smørmengden i pastasausen han laget, og dette førte heldigvis til at kona fikk tilbake matlysten. Den nye sausen havnet på restaurantmenyen, og resten er historie.  Sausen må være en av de enkleste å lage, og er supergod til lavkarbo pasta.


4 ss smør

2 dl kremfløte

1/2 fedd hvitløk - finhakket

70 g revet parmesanost

pepper
_______________________________________________________________________________

Smelt smøret i en kjele. Tilsett fløte og finhakket hvitløk og kok opp. La koke i ca. fem minutter. Da tykner sausen.

Tilsett parmesan og pepper, og rør rundt til parmesanene er helt smeltet inn i sausen.

Server for eksempel med lavkarbopasta, squashspaghetti eller strimlet kinakål.

.

8 kommentarer:

  1. Så kjempegodt ut. Elsker ostesauser, spesielt med parmesan, mmm :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Her er det myyyye ostesmak, så da liker du nok denne også :)

      Slett
  2. Åhhh, det er så godt! Skal forresten ha fiskesuppa di til middag i dag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jepp! Den grønne? Håper fiskesuppa smakte :)

      Slett
  3. Hei. Jeg må bare si takk for en så fantastisk blogg som jeg er sikker på inspirerer alle lavkarbere, inkludert meg! Men jeg hadde et spørsmål; du skriver ofte blomkålris, hva er det for noe? har lett etter oppskrift men finner den ikke, ser bare så utrolig godt ut på bilder! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Så hyggelig å høre at du finner inspirasjon her :)

      Blomkålris er raspet blomkål som er kjørt i micro med smør, kokt eller stekt. Se her: http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/blomkalris.html

      Slett
  4. Jag älskar pasta och är så otroligt glad att det går att göra LCHF anpassat. Detta verkade vara en god sås som måste testas.

    Ha en underbar dag/ Jimmie

    SvarSlett
  5. HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”
    We have the pleasure to tell you the history of our grandfather Alfredo Di Lelio, creator of this recipe in the world known.
    Alfredo di Lelio opened the restaurant "Alfredo" in Rome in 1914, after leaving his first restaurant run by his mother Angelina in Rose Square (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). In this local spread the fame, first to Rome and then in the world, of "fettuccine all'Alfredo". In 1943, during the war, Di Lelio gave the local to his collaborators.
    In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando (Alfredo II) his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo", which is now managed by his nephews Alfredo (same name of grandfather) and Ines (the same name of his grandmother, wife of Alfredo Di Lelio, who were dedicated to the noodles).
    In conclusion, the restaurant of Piazza Augusto Imperatore is following the family tradition of Alfredo Di Lelio and of his notes noodles (see also the site of “Il Vero Alfredo” http://www.alfredo-roma.it/).
    We must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome and in Italy do not belong to the family tradition of "Il Vero Alfredo" of Piazza Augusto Imperatore in Rome.


    Best regards Alfredo e Ines Di Lelio

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails