lørdag 4. februar 2012

Bang Bang Chicken

Bang Bang Chicken er typisk gatekjøkkenmat fra Szechuan i Kina. Navnet kommer av lyden fra en trestokk kalt "bon" som blir brukt til å banke kyllingen i møre biter.



Til fire personer

450 g ferdig stekt kyllingkjøtt uten ben

finsnittet grønn salat (f.eks. hjertesalat)

1/2 - 1 agurk i strimer

4 vårløk - i ringer

en god neve frisk koriander (kan utelates)

en god neve frisk mynte

litt ristede sesamfrø (kan utelates)


Dressing

3 ss peanøttsmør

1 ss sesamolje

2 ss raps- eller peanøttolje

2 ss soyasaus

1 ss kinesisk svart risvineddik (kan evt. byttes ut med hvit risvineddik eller sitronsaft)

1 ss chilisaus

1 ss sukrin/annen søtning

litt vann
_______________________________________________________________________________

Pisk sammen alle ingrediensene til dressingen. Juster eventuelt tykkelsen på dressingen med litt vann. Riv kyllingkjøttet i passe biter, og ha det oppi bollen med dressingen. Rør rundt så alt kjøttet er dekket av dressing.

Fordel salat, agurk, vårløk, koriander og mynte i fire tallerkner og bland det grønne godt i tallerknene. Legg kyllingkjøttet over salaten, og dryss ristede sesamfrø over toppen som pynt.


Veldig mettende salat med masse smak.

12 kommentarer:

  1. Tack för kommentaren.
    Det här såg gott ut måste testas.
    Ha en underbar helg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Ha en herlig helg du også Jimmie :)

      Slett
  2. Nok en spennende oppskrift Frida :-)

    Ha en flott lørdagskveld!

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Tove! Har tyllet i meg en halvflaske prosecco (uten å sjekke karbene), og er på vei ut i yndlingskjolen, leggvarmere, skjerf og lue. Så da satser jeg på at lørdagskvelden blir bra. Ønsker deg også en god lørdagskveld ;)

      Slett
  3. Åh, jeg fikk i alle fall testet dressingen - enn om resten bare var en stakkars pakke kyllingkjøttdeig og en rest isbergsalat. Dressingen hevet i alle fall måltidet mange hakk over hva jeg trodde jeg skulle få ut av de ingrediensene - takk for oppskrift! :)

    SvarSlett
  4. Så bra Rin! Neste gang må du få med deg mynte i salaten også, så tar du ellers enkle ingredienser til nye høyder ;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails