onsdag 18. januar 2012
Korianderpesto
En pesto som passer spesielt godt til asiatisk og latinamerikansk matlaging. Og en fin måte å ta vare på fersk koriander som du ikke rekker å bruke opp før den blir vissen.
1 stor bunt koriander
1 hvitløksfedd
litt hakket rød chili
litt nykvernet pepper
1 ss limejuice
1/2 ts salt
1 dl rapsolje
2 ss sesamfrø
et par klyper sukrin
_______________________________________________________________________________
Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør sammen til en jevn pesto.
Korianderpestoen passer spesielt godt til fisk og kylling.
For variasjon kan pestoen smakes til med for eksempel spisskummin og malt koriander, eller (min favoritt) litt sesamolje.
1 stor bunt koriander
1 hvitløksfedd
litt hakket rød chili
litt nykvernet pepper
1 ss limejuice
1/2 ts salt
1 dl rapsolje
2 ss sesamfrø
et par klyper sukrin
_______________________________________________________________________________
Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør sammen til en jevn pesto.
Korianderpestoen passer spesielt godt til fisk og kylling.
For variasjon kan pestoen smakes til med for eksempel spisskummin og malt koriander, eller (min favoritt) litt sesamolje.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Prøv laksefileet med et tykt lag pesto over. Kjøres i ovnen 30 min på 200 grader. Serveres med rømme og salat etc. UTSØKT!
SvarSlettMmm! Jeg har ofte laget det med basilikumpesto. Det er absolutt nydelig. Og så enkelt! Men aldri med korianderpesto. Blir sikkert kjempegodt med korianderpesto også :)
SlettÅh, dette ser helt supert ut. Trenger litt frisk koriander i morgen, nå vet jeg hva jeg skal bruke resten av planten til!
SvarSlettLykke til med pestomekkingen :)
SlettSå inderlig god oppskriften hørtes ut! Aldri laget pesto av koriander, så det må prøves :-)
SvarSlettTakk Elin :)
Slett