1 kg kyllinglår
1 ts garam masala
1 ts malt spisskummin
2 ts malt koriander
½-1 ts chilipulver
1 ts frisk revet ingefær
3 fedd hvitløk
2 ss eddik
½ dl tomatpuré
1,2 dl yoghurt (gresk/tyrkisk)
80 g ghee (eller smør og litt olje)
1 stor løk - finhakket
1 kanelstang
3 kardemommebelger - halvveis knuste
1 ts salt
3 ts paprikapulver
1 boks hakkede tomater
2 dl kyllingkraft
2,5 dl fløte
frisk koriander til pynt
____________________________________________________
Ben ut kyllinglårene, og del kjøttet i store terninger. Som du ser på bildene gadd jeg ikke gjøre det denne gangen. Jeg kuttet bare kyllinglårene i to. Det funker også, men betyr at du må koke retten lenger for at kyllingen skal bli ordentlig mør. Og så blir det jo ikke helt riktig i forhold til originaloppskriften da.
Bland sammen garam masala, spisskummen, koriander, chilipulver , ingefær, hvitløk, eddik, tomatpuré og yoghurt i en pose. Tilsett kyllingbitene og kna godt til alle kyllingbitene er godt dekket av marinaden.
La marinere minst fire timer, eller gjerne over natten.
Varm ghee (eller smør og olje) i en stor panne. Tilsett løk, kanelstang og kardemommebelger og stek under omrøring til løken er lett brunet.
Tilsett kyllingen og marinaden, og kok opp. La koke i fem minutter under omrøring. Tilsett salt, paprikapulver, tomater og kraft. La koke i ti minutter.
Tilsett fløte, og la koke videre til kyllingen er mør, 15 - 20 minutter (halver koketiden dersom du har brukt fileter istedenfor lårkjøtt. Øk koketiden dersom du ikke har benet ut lårene).
Vi ska också göra en smörkyckling idag! Fast från en annan del av världen.
SvarSlettDa håper jeg at jeg får se resultatet på bloggen din :)
SvarSlettHei! Denne så veldig spennende ut å lage.. tror du det går an å bruke vanlig kyllingfilet til denne retten som man skjærer i terninger? :) Ellers - takk for en super blogg!!
SvarSlettJa, men da må du redusere koketiden betraktelig, ellers blir det fort veldig tørt.
Slett