torsdag 16. februar 2012

Torskefingre med spinataioli

Denne oppskriften fikk jeg inspirasjon til i et ukeblad (Kamille kanskje?) på venteværelset på legekontoret. Det kan altså komme gode ting ut av legebesøk.


600 g torskefilet i tykke fingerlange biter

1 egg

1/2 kopp nyrevet parmesan

1/2 kopp skåldede finmalte mandler

litt tørket persille

skall av 1/2 sitron (kan utelates)

salt & pepper

godt med smør til steking


Spinataioli

1 dl majones

2 ss rømme

et par klyper salt

1 lite fedd hvitløk

en god håndfull fersk spinat
______________________________________________________________________________

Bland sammen parmesan, finmalte mandler, finhakket persille, sitronskall, salt og pepper i en dyp tallerken.

Visp egget i en annen dyp tallerken.

Tørk godt av fisken. Dypp fiskebitene i egget, og deretter i parmesan-  og mandelblandingen. Stek fisken i godt med smør, ca 3 minutter på hver side til fisken er gjennomstekt og paneringen er sprø.

Kjør hvitløk, majones, rømme og spinat i en blender, eller med en stavmikser. Smak til med litt salt og evt. litt pepper.

Server fiskefingrene sammen med dipen, og gjerne en frisk salat og grønnsaksmos.


13 kommentarer:

  1. Denne så spennede ut dkal prøves
    Spinatailoi høres jo supert ut ( sier hun som lærer seg like spinat om dagen;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, spinataiolien var en høydare faktisk. Spinat er supert altså. Man må bare bruke den på riktig måte :)

      Slett
  2. Ser väldigt gott ut. Tack för alla fina recept!

    SvarSlett
  3. Så kjempegodt ut Frida!

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
  4. Jeg lagde en variant av dette i går. Nydelig! Kjæresten ble vilt begeistret :)
    Jeg lagde en fish and chips-variant. Panerte torskestykker, sellerirotfries og chillimajones. Fredagsdigg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Yummi! Fish 'n Chips er jo så godt! Det tror jeg at jeg også må lage snart. Gøy å høre at du fikk inspirasjon fra denne oppskriften :)Og hipp hurra for begeistret kjæreste!

      Slett
  5. Denne gleder jeg meg til å prøve :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Da håper jeg du blir like fornøyd som jeg ble ;)

      Slett
  6. Åh, dette så kjempegodt ut:)!! Er stadig på jakt etter gode fiskeoppskrifter, da fisk er noe jeg synes er litt vanskeligere å få fordøyd.(Det smaker liksom ofte så mye bedre med kylling,heh)

    SvarSlett
    Svar
    1. Da tror jeg dette er noe for deg. Fisk med panering er liksom noe helt annet enn annen fisk :) Dette ga rett og slett litt junkfood-følelsen.

      Slett

Related Posts with Thumbnails