fredag 21. januar 2011

Rømme- og rognsaus

God saus til fisk.


1 ss smør

2 sjalottløk - finhakket

en liten klunk tørr sherry (kan utelates eller erstattes med litt sitronsaft)

1,5 dl fløte

1,5 dl rømme

2-3 ss rogn (på bildet har jeg brukt rogn av ørret)
_______________________________________________________________________________

Varm smøret i en kjele. Stek sjalottløken i smøret til den er blank og myk. Ha i litt sherry, og la frese litt.

Tilsett fløte og rømme. La koke i noen få minutter. Smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet. Husk at også rogna er salt.

Tilsett rogn rett før servering.



Her er rognsausen servert til stekt uer og brokkoli med sitron.

5 kommentarer:

  1. Dette var en spennende saus Frida!! Kjekt å kunne variere litt. God helg :-D

    SvarSlett
  2. Ser utrolig godt ut:). Jeg har vært på meieriprodukt "kjøret" siden onsdag, det er jo sååååååå godt. Men merker med en gang at det ikke er bra for meg. Må mobilisere krefter til melkefri kost igjen. God helg

    SvarSlett
  3. Takk dere to! Og god helg tilbake på dere.

    Usj, Line, jeg skjønner at det er vanskelig å holde seg unna meieriproduktene. Du får børste det av deg og komme deg tilbake på melkefri kost. Du er flink, så det klarer du!

    SvarSlett
  4. Yes!Denne skal eg prøve. Alltid på utkikk etter gode sauser:-)

    SvarSlett
  5. Så gøy. Denne er jo god både med og uten rogn :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails