tirsdag 16. november 2010

Grønn currysuppe med torsk

Deilig asiatisk fiskesuppe fra godfisk.no. Med en liten justering.


4 porsjoner


400 g torskefilet uten skinn og bein

200 g reker uten skall

2-3 dl vann

1 boks, ca 4 dl kokosmelk

1 generøs ts grønn curry

1 sitrongress

4 ss fiskesaus

2 ss sesamolje

1 ss sesamfrø

8 sjampinjonger

ca 2 cm frisk ingefær

saft av 1/2 lime

1 eske babyspinat

120 g vannkastanjer i skiver

____________________________________________________________________________________

Bland sammen sesamolje og sesamfrø. Skjær torskefileten i terninger på ca 3 cm og mariner disse i sesamblandingen.Kok opp vann og tilsett kokosmelk, grønn curry, fiskesaus, presset sitrongress, champignoner og ingefær.

Kok i 10 minutter og la trekke 5 minutter ekstra og ta ut sitrongresset.

Kok opp og smak til med evt. mer fiskesaus (eller salt) og limesaft.

Tilsett de marinerede fiskebitene og deretter spinat og vannkastanjer.

Kok opp, tilsett rekene og server straks.


...

5 kommentarer:

  1. Elsker grønn curry, men aldri laget det hjemme og ikke med fisk! Det så himmelsk ut som alltid :-) Jeg er for tiden i veldig julemodus..selv om jeg synes det er for tidlig!! I kveld skal jeg teste ut om sylteoppskriften min er like god som i fjor. Skal nemlig gi bort sylte i julegaver til foreldre som har alt :-)

    SvarSlett
  2. Ja, her har jeg jo egentlig juksa litt da, i og med at jeg bruker ferdig currypaste. Men jeg gidder bare ikke å lage det fra bånn.

    Hjemmelaget sylte er supergodt. Jeg er sikker på at oppskriften er like god som i fjor. Og HELDIGE foreldrene dine da! Kanskje jeg skal legge inn søknad om en stykk adopsjon av en viss Janicke ;) Men i og med at jeg regner med at søknaden ikke går igjennom så må du legge ut oppskriften din på bloggen din.

    SvarSlett
  3. hehe :-) Det skal jeg gjøre kjære deg!!! Kommer snart!! super LCHF-mat!

    SvarSlett
  4. Hei Frida.
    Takk for nok en super oppskrift.
    Går det ann å bruke rapsolje i steden for sesam olje, eller har sesam oljen er spesiell smak?

    SvarSlett
  5. Hei Hilja!

    Sesamoljens funksjon er smak, så den kan ikke byttes ut med raps. Den har en veldig tydelig nøttete smak. Sesamoljen er veldig anvendelig i mange asiatiske retter og i dressinger og marinader. Veldig godt altså.

    Deg tror jeg at jeg skylder en e-post forresten ;)

    Frida

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails