mandag 16. august 2010

Müsli

Dette er praktisk å ha i skapet til travle frokoster. Ha litt müsli på tyrkisk yoghurt, og frokosten er klar!

1, 5 dl blandede, hakka nøtter (f.eks mandler, hasselnøtter, valnøtter, paranøtter, pekannøtter)

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekjerner

frøene fra en vaniljestang eller vaniljeessens

1/3 dl kaldpresset olje (helst en uten mye egen smak)

1/2 dl vann

1 knapp ts salt

kanel & sukrin etter smak
______________________________________________________________________________

For variasjon kan du også tilsette kokosmasse, gresskarfrø, pinjekjerner, og/eller litt kardemomme. Kanskje har du andre ideer også?

Bland sammen alt og hell det over i et tynt lag på en bakepapirkledt stekeplate.La stå i ti minutter.

Stek i ovnen på på 225 grader i ca 10 - 15 min, eller til blandingen blir gylden brun. Hvis ikke alt vannet er borte på denne tiden skrur du ned varmen til 60 - 70 grader og lar ovnsdøra stå på gløtt frem til müslien er blitt tørr. Husk at du har hatt olje i den, så den vil fortsatt glinse litt selv når alt vannet er borte.

Avkjøl, hakk opp og oppbevar i lufttett boks. Etter at müslien er avkjølt kan du eventuelt også tilsette noen tørkede bær (blåbær, bringebær eller gojibær for eksempel).

Spis gjerne sammen med tyrkisk yoghurt og bær.

28 kommentarer:

 1. Det er jo bare genialt.

  SvarSlett
 2. elsker elsker ELSKER bloggen din :)

  SvarSlett
 3. Line, det er superpraktisk! Nå slipper jeg å droppe frokosten når jeg forsover meg ;)

  Stine: Oi, haha. Veldig hyggelig å høre at du liker den da :)

  SvarSlett
 4. Supert...savner frokostforslag som jeg både kan ta med på jobb eller på reise!!

  SvarSlett
 5. Åh knas og nøtter er så godt. Dette er jo sant nok et frokostalternativ uten brød ja.

  Disse her er kanskje ikke helt lavkarbo, men det finnes vel verre typer og: http://verosgalematverden.wordpress.com/category/snacks/energibarer/

  SvarSlett
 6. Da er jo dette perfekt blåbærfruen :)

  SvarSlett
 7. Vero: De så gode ut! Jeg tror jeg må prøve å lage en hjemmelaget variant en dag. Det burde jo la seg gjøre.

  SvarSlett
 8. Dette skal jeg lage. Selv spiser jeg tyrkisk yoghurt med blåbær og rista nøtter hver dag,sååååå godt. Dette blir en fin erstatter en gang i blant:)

  SvarSlett
 9. Helt perfekt!
  Men hvor mye yougurt kan jeg spise til frokos??
  Rista nøtter?? Hvilke ?
  Er helt ny på LC og har bare fått info muntlig fra folk..
  Elsker smoothies til frokost, men kan jeg ikke lage feks av: yougurt naturell, frosne bær, linfrø, Udos Choice og litt vann?? Eller eplejuice??

  SvarSlett
 10. Hei Blåbærfrue. Jeg spiser ca 3-4 ss yoghurt naturell og 40-50 gram nøtter og kjerner, samt litt bær. Dette kan du fint lage smoothie av. Eplejuice inneholder masse sukker, i LCHF sammenheng er ikke det heldig:)

  SvarSlett
 11. Takk Line!

  SvarSlett
 12. Denne oppskriften skal jeg prøve i dag. Er SÅ lei av egg til frokost:p Men denne tyrkiske yoghurten...funker yoghurt naturell like greit? Finner ikke noe annen sort i mine matbutikker.

  SvarSlett
 13. Hei, kan jeg spørre hvilken olje du bruker? yns det er vanskelig å finne nøytrale oljer som samtidig er sunne. Bruker mest kokos, men den stivner jo og egner seg antagelig ikke i slikt.

  SvarSlett
 14. Hei, Du kjenner ikke meg og jeg fant tilfeldigvis inn hit ved at noen på lavkarbo.no hadde reklamert for bloggen din.

  Men jeg kan ikke la være å fortelle deg at jeg ELSKER bloggen din :) Jeg har forsøkt flere typer lavkarbo brøderstatninger, men ikke før i går da jeg bakte etter dine oppskrifter; hamburgerbrød (jeg lagde flere små "lapper" til bruk med pålegg istedet for to store), solsikkebrød (sønnen min stjal med seg noen til skolemat imorres, tror han tok 5 ruter for de så så gode ut sa han. spent på å høre når han kommer hjem..:) ) og mandelkjeks (yumyum ost og kjekt ;) )fant jeg noen jeg kunne spise uten å måtte stålsette meg for hver "tygge"...

  Tusentakk for at du deler med oss denne fantastiske siden :)

  PS. Håper du syns det er ok jeg har reklamert litt for deg inne på min side, selv om den omhandler noe helt annet enn mat..

  Med vennlig hilsen Elisabeth
  Ønsker deg ei fortsatt fin høsttid :)

  SvarSlett
 15. Håper du har en fin ferie!

  SvarSlett
 16. Vilken härlig frukostblandning. Läckra bilder också.
  Skoj att hitta en så fin LCHF-blogg från Norge. Får ta och titta runt lite mer.
  Ha det gott./ Birgitta
  http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/

  SvarSlett
 17. LLJ: Den tyrkiske yoghurten inneholder litt mer fett og litt mindre karbohydrater enn vanlig naturell yoghurt. Derfor er den bedre. Jeg antar at det går greit å spise vanlig naturell yoghurt, men da må man kanskje spise litt mindre enn man kan spise av den tyrkiske.

  SvarSlett
 18. Therese: Jeg bruker først og fremst rapsolje.

  SvarSlett
 19. White Country Dreams/Elisabeth: Tusen tusen takk for en veldig hyggelig tilbakemelding. Ingenting gleder mer enn om oppskriftene kan være til nytte. Og reklame er alltid bare stas :)

  Ønsker en god høst til deg også:)

  Frida.

  SvarSlett
 20. Birgitta: Takk! Hyggelig med en leser fra Sverige også. Skal ta meg en titt på bloggen din også :)

  Frida

  SvarSlett
 21. Jeg har laget denne müslien nå, og i mangel på tyrkisk yoghurt blandet jeg seterrømme og kulturmelk og slo over. Det ble friskt og godt. En super müsli, knasende og god på smak. Tusen takk!

  SvarSlett
 22. Så lurt med rømme og kulturmelk. Jeg elsker seterrømme og kunne sikkert ha spist rømme med skje alene.

  Så bra at müslien smakte :)

  SvarSlett
 23. Dette var super nammegodt. Eg veit ikkje om eg et litt meir enn du anbefale, men idag holdt eg meg mett ca fem timar etter müslifrukost, og det e jo så godt!
  Oppskriftene dine har gjort denne påska lettare for meg sidan størstedelen av familien min ikkje et lavkarbo. Heldigvis kunne alle kose seg med pannacotta, kokospannekaker, snickerskonfekt, spicy mandlar og denne müslien. Tusen, tusen takk.

  SvarSlett
 24. Ikke meningen å anbefale noen ting som helst egentlig. Du må jo spise til du er mett. Ikke sant ;) Og fem timer er jo helt supert.

  Godt å høre at oppskriftene har gjort påsken lettere. Det høres ut som om du har vært mye flinkere enn meg. Jeg har nemlig stupt ned i marsipanskåla opp til flere ganger. Hehe. Jaja, back on track igjen fra og med i morgen.

  Og stas å høre at familien din også har kost seg med noen av lavkarbogodsakene. Det gjør det jo enklere når man kan spise den samme maten. Også får du en litt sunnere familie med på kjøpet.

  Tusen takk tilbake på deg Martita. Det er alltid motiverende å få sånne hyggelige tilbakemeldinger :)

  SvarSlett
 25. E dette sånn som ein eigentleg burde holde seg litt unna når vekta står stille? Det e godt, praktisk og enkelt, men eg rense litt opp i kostholdet no etter påske, og vil jo ikkje øydelegge det med müsli...

  SvarSlett
 26. Tja, det er så individuelt. For noen kan frø og nøtter være en brems på vektnedgangen. Står det stille på vekta er det jo ikke verre enn å teste ut et par tre müslifrie uker og se hva som skjer.

  SvarSlett
 27. Oj! Denne var fantastisk! neste farlig god, og perfekt til tyrkisk yoghurt. Og så godt at man kan spise en litt søt frokostblanding (her: med sukrin) uten sukker!

  Ha sagt det før, men sier det igjen: En kjempefin blogg med veldig mange gode oppskrifter! Stå på videre :)

  SvarSlett
 28. Tusen hjertelig takk Marianne!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails