fredag 13. august 2010

Kyllingsouvlaki

Dette er enkel sommermat. Sett bort i fra tiden når kyllingen ligger og marinerer er det fort gjort, enkelt og passer både på grillen og i stekepanna. Godt er det også. Souvlaki er den greske varianten av fast food, og er tradisjonelt laget av lammekjøtt på grillspyd. Denne gangen bytter vi ut lammekjøttet med kylling.

Kyllingsouvlaki til 2-3 personer


3 kyllingfileter

en stor og god klunk olivenolje

en god dæsj rødvinseddik

2 finhakkede fedd hvitløk

2 ss hakket fersk oregano
______________________________________________________________________________

Skjær kyllingen opp i passe store terninger. Bland resten av ingrediensene i en pose og ha kyllingen oppi posen sammen med marinaden. Klem forsiktig på posen sånn at marinaden fordeler seg jevnt utover alt kyllingkjøttet.

La gjerne marinere i fire timer eller over natten.

Stek grillspydene på grillen eller i litt olje eller smør i stekepanna.

Servér med tzatziki.

Her er souvlakien servert med tzatziki.

6 kommentarer:

 1. Snadder - godt jeg har bestilling på kyllingfileter hos ei som er på tur danskebåten :)

  SvarSlett
 2. Så smart. Kyllingfileter kan man liksom aldri få nok av. Det er så utrolig mye enkel og god mat man kan lage med dem.

  SvarSlett
 3. Wow, du har jo en fantastisk blogg! Virkelig, virkelig inspirerende. Her var det mange oppskrifter jeg må prøve ut! TAKK!

  SvarSlett
 4. Takk selv Tone for en hyggelig tilbakemelding. Håper noen oppskriftene faller i smak :)

  Frida

  SvarSlett
 5. Det er fantastisk at oppskriftene dine er så enkle, mange lavkarbobloggere har så avanserte greier at jeg ihvertfall ikke vurderer å lage maten, men dine er enkle og de jeg har prøvd (spesielt pil pil-scampiene) har vært helt nydelige :-)

  Du gjør det litt lettere å få de andre familiemedlemmene til å godta lavkarbomaten :-)

  SvarSlett
 6. Hei Nettisen!

  Det er godt å høre at du synes oppskriftene er enkle. Jeg er opptatt av at det å endre kosthold, og det å lage alt fra bunn, ikke skal gjøre matlagingen til et ork. Det er gøy å prøve seg på noe nytt og annerledes og småavansert en gang i blant, men i hverdagen bør man kunne lage sunn og ikke minst god mat på en enkel måte uten alt for mange spesialingredienser.

  Ja, ikke sant pil pil-scampiene er nydelige?

  Så flott hvis resten av familien godtar lavkarbomaten. Mat er jo på mange måter en sosial ting, så det er jo fint hvis alle rundt bordet kan samles rundt den samme maten, istedenfor at man sitter der med sin egen "spesialmat". Samtidig bidrar du jo også til at familien blir sunnere ;)

  Takk for den hyggelige tilbakemeldingen Nettisen.

  Frida.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails