2 porsjoner
2 dl Vann
2 dl Kokosmelk
1/2 Buljongterning av høns
1/2 Lime
1 - 2 ts Chilipasta (sambal oelek)
1 1/2 ss Ingefær, frisk
3/4 ss Fiskesaus (asiatisk)
150 - 200 g Kyllingfileter uten skinn
Et par never ferdig kokte og skrelte scampi
1/2 Kinakål eller spisskål
50 g Shiitake-sopp eller evt. annen sopp
2 Vårløk
1/2 Rød chili
1/2 - 1 dl Koriander, frisk
____________________________________________________________________
Ha vann, kokosmelk, buljong, finstrimlet limeskall, limesaft, chilipasta, ingefær og fiskesaus i en stor kjele og kok opp.
Skjær kylling i strimler.
Legg i kyllingen og kok i 5 minutter.
Skjær kinakål i strimler. Del soppen i små båter eller skiver. Kutt opp vårløk og finhakk chili.
Ha kinakål, sopp, vårløk og chili i kjelen og kok i 5 minutter til.
Ha i scampiene et minutt før suppa er ferdig. De skal ikke koke, bare varmes opp
Ha halvparten av den hakkede korianderen i suppa og rør rundt.
Smak til suppen. Kanskje du vil ha mer futt? Da tilsetter du litt ekstra sambal oelek.
Server med korianderdryss på toppen.
Lagde denne i dag, veldig god!
SvarSlettVi doblet oppskriften, tok mer kylling og mindre kinakål.
PS: Suppen ble (etter min smak) veldig sterk! Selv om vi ikke doblet chilimengden/sambal oelek. Jeg løste dette ved å bruke creme fraiche som jeg rørte inn i min porsjon, det funka fint!
Takk for tilbakemelding Kaja. Hyggelig å høre at du likte den selv om den ble litt i sterkeste laget for deg. Dette er jo faktisk en av mine favorittsupper.
SvarSlettJeg ser at den kanskje kan bli litt vel hot. En ss sambal oelek, i tillegg til en halv chili, er ganske mye krutt i 4 dl væske. Jeg har derfor justert ned mengden sambal oelek i oppskriften, og heller lagt til en setning om at man kan justere med ekstra sambal mot slutten hvis man vil ha mer futt. Så får vi håpe at jeg unngår at andre opplever det samme som deg :) Bra at det løste seg med litt creme fraiche.
Dette har blitt min absolutt favorittsuppe også! :) Jeg halverte den til meg selv, men jeg synes det ble veldig mye faktisk! Det holder rikelig til en middag + en lunsj for meg med 1 porsjon av denne oppskrifta. Men - KJEMPEGOD!! :-)
SvarSlettKult! Lenge siden jeg har laget denne. Men så bra at du minnet meg på at den finnes. Jeg er jo i all beskjedenhet enig med deg ;) En av de beste suppene jeg vet om!
Slett