lørdag 17. mars 2012

Vietnamesisk nudelsalat

For å få en lavkarbovariant av en av mine vietnamesiske favorittretter, må man bruke de japanske shiratakinudlene. Men det gjør ingenting. Shiratakinudler ligner veldig på glassnudlene som tradisjonelt brukes i denne salaten. Jeg har skrevet litt mer om shiratakinudler i forbindelse med oppskriften på Pad Thai.



To porsjoner

1 pk shiratakinudler i lake

rapsolje til steking

finsnittet isbergsalat (eller hjertesalat eller kinakål)

strimlet agurk

finsnittet stangselleri

en neve bønnespirer

finsnittet vårløk

peanøtter (eller sprøstekt løk)

ferdig stekt kylling i biter (eller strimlet, stekt biffkjøtt)


Dressing:

1 liten ss revet fersk ingefær

1 revet hvitløksfedd

1 liten rød chili uten frø - finhakket

limejuice av en halv lime

2 ss fiskesaus (nam pla)

2 ss vann

1 ts sukrin

1 ss peanøttolje (eller rapsolje)

litt sesamolje
______________________________________________________________________________

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk. Skru igjen lokket og rist godt.

Skyll shiratakinudlene godt i et dørslag. Varm olje i en panne og stek shiratakinudlene et par minutter. Tilsett halvparten av dressingen og stek videre i et minutt eller to.

Legg salaten i bunn av to dype tallerkner. Legg de varme nudlene over salaten. Ha agurk, bønnespirer, vårløk, stangselleri og kylling/kjøtt på toppen. Hell over resten av dressingen og topp med peanøtter eller sprøstekt løk.

Spis med pinner om du kan.




10 kommentarer:

  1. Ah... Ser nydelig ut Frida! Har både nudler, salat og ferdig stekt kylling i hus :-)
    Dette skal prøves!

    Ha en flott helg videre!

    Tove
    http://sjelemat.blogspot.com/

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flaks! Ønsker deg også en god helg videre :)

      Slett
  2. Ser väldigt gott ut. Har några paket shiratakinudler hemma så detta måste jag testa.

    Ha en underbar söndag/ Jimmie

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Jimmie! God søndag tilbake på deg!

      Slett
  3. Ser väldigt fint ut. Måste nog inhandla lite shiratakinudlar och prova.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er aldri dumt å ha shiratakinudler liggende. Blir mange gode, raske og enkle middager ut av dem :)

      Slett
  4. Jeg kjøpte 5 pakker av miracle noodle hos iHerb, det blir det samme som shiratakinudler , ikke sant? Jeg har fortsatt 4 pakker i skuffen... de var så forferdelige på konsistens, ble skikkelig skuffa :( Men jeg kjøpte fettuccini istedet for angel hair, ser ut som det stort sett er brukt angel hair i de oppskriftene jeg har funnet. Har du prøvd fettuccini-varianten? De blir jo mye tykkere, så bare funderer på om det er derfor jeg ble skuffa mens så mange andre er så glade for å ha funnet et bra alternativ til vanlig pasta.

    SvarSlett
  5. Ja, det skal være det samme som shiratakinudler. Jeg har ikke prøvd fettuccinivarianten. Men jeg skjønner at du ble skuffa hvis du bruker dem istedenfor pasta. Jeg synes heller ikke de passer som erstatning for vanlig pasta. Men de ligner veldig på asiatiske glassnudler, så jeg bruker dem stort sett bare i asiatiske retter. Da kommer de mer til sin rett.

    SvarSlett
  6. Så super godt, med fantastisk blanding av samstemte smaker! I love.....

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails