lørdag 12. mai 2012

Kyllinglår fra Kashmir

Kyllinglår i en hot saus med smak av Kashmir.




4 ss ghee (eller rapsolje)

2 laurbærblad

1 løk - finhakket

2 cm frisk ingefær - finhakket

5 hvitløksfedd - finhakket

1/2 - 1 ts tørket chiliflak (tilpass etter hvor sterkt du vil ha det)

1/4 ts malt nellik

1/2 ts kardemomme

1 toppet ts malt spisskummin

1 toppet ts malt koriander

4 store tomater - hakket

salt

4 - 6 kyllinglår

vann
_______________________________________________________________________________

Varm ghee (eller olje) i en stor kjele. Stek løk og laurbærblad til løken er blank. Tilsett hvitløk, ingefær og chiliflak, og stek videre i et par minutter.

Tilsett alle krydderne, og stek videre til det begynner å dufte. Pass på at det ikke svir seg. Tilsett evt. mer ghee om nødvendig.

Tilsett hakkede tomater og stek til tomatene begynner å løse seg opp litt.

Tilsett 1 1/2 - 2 dl vann og kok opp. Smak til med salt. Men husk at sausen skal koke inn, så la det gjerne være litt mindre salt enn du tror. Ha kyllinglårene i kjelen, og sørg for at de ligger godt ned i sausen. Sett på lokk, og la koke i 30 - 40 minutter. Det er ikke nødvendigvis nok saus til å dekke kyllinglårene helt, så snu lårene en gang underveis i kokinga, så du sikrer at de blir ordentlig jevnt gjennomkokt. La også gjerne kyllingen koke uten lokk de siste 10 - 15 minuttene, slik at sausen får lov til å bli mer redusert.

Server sammen rikelig med grønnsaker. Grønne bønner passer godt.


9 kommentarer:

  1. Dette ser utrolig godt ut! Jeg vil teste denne ut en dag:) Kan du forresten gi meg et tips hvor jeg i Oslo kan få kjøpt ferdiggstekt etiopisk injera? Du nevnet noe om det i et tidligere innlegg, men ikke hvor. På forhånd takk og god helg til deg! Mvh Vigdis

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Vigdis. Ferdigstekt injera får du for eksempel kjøpt i den innvandrerbutikken som ligger i Storgata, på høyre side 20 meter eller så forbi Brugata trikkestasjon (om du kommer fra sentrum).

      Slett
  2. Høres veldig godt og veldig spicy! :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk, Frida! Den skal jeg finne neste gang jeg er i Oslo:)
    Ha en god uke, og takk for herlige eksotiske oppskifter! Helt etter min smak:)
    Mvh Vigdis.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig Vigdis. Ønsker deg også en god uke :)

      Slett
  4. Very delicious, thanks for sharing.

    SvarSlett
  5. I really liked this part of the article. with a nice and interesting topics have helped a lot of people who do not challenge things people should know.. you need more publicize this so many people who know about it are rare for people to know this... success for you.......!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails