Suppa:
2 liter hønsebuljong
85 g shitakesopp
175 g pak choy i strimler (kan evt. byttes ut med kinakål)
salt
pepper
Kjøttbollene:
250 svinekjøttdeig
25 frisk finhakket spinat
2 vårløk - finhakket
1 fedd hvitløk - knust
1 knivsodd orientalsk femkrydder
1 ts soyasaus
____________________________________________________________________
Rør alle ingrediensene til kjøttbollene sammen. Form blandingen til 24-30 små kjøttboller. Legg dem i et lag i en dampkoker som passer over toppen av en kjele.
Varm buljongen til kokepunktet i kjelen som får plass til dampkokeren. Reguler varmen slik at væsken koker rolig. Ha soppen i buljongen og sett dampkokeren med lokk over kjelen. Damp kjøttbollene i ti minutter. Løft av dampkokeren og sett den tilside på en tallerken.
Ha Pak Choy og vårløk i buljongkjelen og la koke rolig i tre minutter til bladene faller sammen. Smak om nødvendig til suppen med krydder.
Fordel kjøttbollene i seks skåler og hell suppen over. Server straks.
Ikke akkurat høyfett dette her. Men lavkarb er det, og lavkalori er det for de som måtte bry seg om sånt.
SvarSlettSpørsmål Frida: Vet du hvor en får kjøpt en slik kinesisk dampkoker her i Norge, butikk eller postordre? Skulle gjerne hatt en ;o)
SvarSlettNå vet jeg jo ikke hvor du bor, og hva slags butikker du har i nærheten. Men jeg kjøpte den på en asiatisk matbutikk (A-Food i Osterhaugsgate i Oslo).
SvarSlett