søndag 11. juli 2010
Squash- og tomatgrateng
Denne oppskriften ble til da jeg måtte kvitte meg med de grønnsakene som lå i kjøleskapet før jeg skulle være borte en langhelg. Det var helt tydelig at verken squashen, tomaten eller de ferske urtekvastene ville overleve i flere dager alene hjemme. Jeg er en av de som egentlig synes det er ganske alright med rester i kjøleskapet som må brukes opp, for da er man nødt til å være kreativ. Og noen ganger blir resultatet riktig bra. Som for eksempel da denne ble til. Dette er deilig tilbehør til både kjøtt og fisk.
Til 2 personer:
1 squash i skiver
1-2 tomater i skiver
1 liten sjalottløk - finhakket
1 fedd hvitløk - finhakket
salt & pepper
ferske krydderurter (for eksempel persille og timian)
olivenolje
revet ost
__________________________________________________________________
Hell litt olivenolje i bunn av en liten ildfast form. Legg squash og tomater i et taksteinsmønster i formen. Annenhver squashskive og tomatskive. Salte og pepre.
Dryss finhakket hvitløk, løk og krydderurter over grønnsakene. Ha litt olivenolje over toppen til slutt.
Legg et stykke aluminiumsfolie over formen og la den stå i ovnen på 200 grader i 25 minutter.
Ta formen ut av ovnen, fjern folien og dryss ost over. Sett inn i ovnen igjen, og la den gratinere til osten er gylden i ca 20 minutter.
Til 2 personer:
1 squash i skiver
1-2 tomater i skiver
1 liten sjalottløk - finhakket
1 fedd hvitløk - finhakket
salt & pepper
ferske krydderurter (for eksempel persille og timian)
olivenolje
revet ost
__________________________________________________________________
Hell litt olivenolje i bunn av en liten ildfast form. Legg squash og tomater i et taksteinsmønster i formen. Annenhver squashskive og tomatskive. Salte og pepre.
Dryss finhakket hvitløk, løk og krydderurter over grønnsakene. Ha litt olivenolje over toppen til slutt.
Legg et stykke aluminiumsfolie over formen og la den stå i ovnen på 200 grader i 25 minutter.
Ta formen ut av ovnen, fjern folien og dryss ost over. Sett inn i ovnen igjen, og la den gratinere til osten er gylden i ca 20 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Jeg synes også det er kjempe gøy å eksperimentere med rester :-) Dette skal prøves :-)
SvarSlett