Jeg bruker først og fremst rabarbrakompotten som jeg ellers ville brukt syltetøy. Rabarbra har bare 0.7 gram karbohydrater per 100 gram, så dermed blir denne kompotten langt snillere mot blodsukkeret mitt en vanlig jordbærsyltetøy. Ellers funker kompotten fint som saus til
panna cotta, som dessert med krem eller sammen
müsli og tyrkisk yoghurt til frokost eller kvelds.
400 g jordbær
400 g rabarbra
3-4 ss sukrin (evt. mer)
1 ss kanel
3 ss sitronsaft
_______________________________________________________________________________
Vask og rensk rabrarbraen, og kutt den i biter. Ha rabarbra og jordbær i en kjele sammen med sitronsaft.
Varm forsiktig opp. Rabarbra og jordbær vil etter hvert slippe væske, slik at kompotten får koke i sin egen saft. Tilsett sukrin. La putre forsiktig i ca. 1 time.
De siste ti minuttene smaker du til med kanel, og evt. mer sukrin om du synes det er nødvendig. Husk på at du smaker til med sukrin etter at du har rørt inn kanelen. Kanelen gir en del søtsmak i seg selv.
Er ikke kompotten blitt tykk nok gir du den ti minutter ekstra koking. Oppbevar på rene lufttette glass.
Jeg har brukt ganske mye kanel i denne oppskriften, såpass mye at det faktisk setter litt farge på kompotten. Hvis du er opptatt av at kompotten skal beholde en friskere, rødere farge, går det an å la et par kanelstenger koke sammen med kompotten fra begynnelsen av, istedenfor å tilsette så mye kanel på slutten.
Her har jeg servert rabarbrakompotten i et glass sammen med
mascarponekrem. Nydelig.
Her har jeg servert rabarbrakompott sammen med tyrkisk yoghurt og litt ristede sesamfrø og hakkede mandler.