½ nykål
5 dl kyllingbuljong (lag gjerne av fond)
5 dl fløte
sitronsaft
salt
cayennepepper
salt
cayennepepper
_______________________________________________________________________________
Kutt kålen i biter, og ha den i en kjele med buljong og fløte. Kok opp og la koke til kålen er helt mør. Jeg tok ikke tiden, men jeg tipper jeg lot kålen koke i ca. 15 minutter.
Kjør kål og væske i en blender til en jevn suppe. Ha suppa tilbake i kjelen, og smak til med sitronsaft, salt og cayennepepper.
nam nam...denne skal jaggu prøves strax...
SvarSlettDa håper jeg du liker suppa :)
SvarSlettDette var lurt :-D Kål er fantastisk og veldig kjekt med variasjon i servering!! Takk for oppskrift.
SvarSlettJa, kål er nydelig, særlig på denne tiden av året. Det er blitt kål på meg flere ganger i uka i det siste, så da er det kjekt med noen enkle variasjoner ja :)
SvarSlettMmmmmm, dette er comfort-food for en suppe-elsker som meg!
SvarSlettDen så så utrolig god ut :)
SvarSlett@ Nannah: Suppe-elsker du også ja! Suppe er digg altså.
SvarSlett@ Charlotte: Takk :)
Altså denne var så god at jeg nesten vil grine..! Stekt bacon i, nam :) Å så gikk d så fort og lett!
SvarSlettHaha! Grining kan vi ikke ha noe av veitu! Men hipp hurra for vellykket suppe! Også er jeg litt enig med deg, det er jo bare supert at noe så lettvint kan bli så godt ;)
SvarSlettHvorfor i all verden har denne fått vegetar-tag??
SvarSlettGodt spørsmål. Det er kanskje å trekke det litt langt. Men jeg antar at jeg tenkte at vegetarianerne bare bytter ut kyllingbuljongen med grønnsaksbuljong, og overser de ikke vegetariske serveringstipsene :)
SvarSlettLagde denne igjen i går, har den som lunch hele uken tipper jeg :D D blir jo ganske mye av denne oppskriften! Eller så var d bare jeg som hadde en megakål i kjöleskapet XD
SvarSlettOi, haha. Når jeg laget den fikk jeg fire porsjoner ut av denne oppskriften. Men nå er det nok ganske mye mindre volum/væske i en nykål enn det er i hodekålen som finnes i butikken på denne tiden av året. Håper suppa smakte i alle fall. Særlig med tanke på at du fikk så mye av den ;)
SvarSlettSååå god den ble!!! Helfrelst..... ; )
SvarSlettJa, det er nesten fascinerende at det kan bli så mye god smak ut av så lite ingredienser :)
Slett