Jeg har prøvd meg på mange lavkarbo pizzabunner siden jeg først begynte med lavkarbokostholdet. Mange "pizzaer" har endt opp som en slags omeletter med pizzafyll, noen har endt som bløte svamper med pizzafyll, og enkelte er bare blitt seige lefser. Jeg har innsett at jeg ikke kommer til å finne en oppskrift som virkelig minner om en tynn og sprø italiensk hvetebunn. Det er nå en gang sånn at hvetemelet har noen egenskaper som er fryktelig vanskelig å etterligne. I hvert fall så lenge jeg ikke bruker erstatningsprodukter som soyamel i matlagingen min.
Men det er en pizzabunnoppskrift som jeg synes har utmerket seg. Dette ble verken svamp, omelett eller seig lefse. Ok, så ble det ikke tynn, sprø hvetebunn heller, men den er fin i konsistensen, den muliggjør pizzaspising uten kniv og gaffel, og den smaker ikke minst veldig godt. Dette er den første lavkarbo pizzabunnoppskriften jeg har laget flere enn en gang, og jeg tror jeg kan si at letingen etter den beste melfrie pizzabunnen er over for min del. Oppskriften har jeg hentet fra Melusine. Eneste endringen jeg har gjort er at jeg bruker malte sesamfrø framfor hele. Men pizzaen er god også når man bruker hele sesamfrø.
4 egg
4 ss kremfløte
2 ss olje
1 ts bakepulver
2 ss fiberhusk
2 dl revet ost
2-3 ss malte sesamfrø
salt
oregano
_______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 250 grader.
Bland alle ingrediensene i en bolle og la røren stå og svelle i ca. 15 minutter.
Smør massen utover en bakepapirkledt stekeplate med en slikkepott.
Stek bunnen til den blir gylden. Steketiden vil variere alt ettersom hvor tynt/tykt du har smurt deigen utover stekeplaten.
Ta ut bunnen, ha på fyll og fortsett å steke til osten på toppen er smeltet.
Her har jeg fylt pizzaen med tomatsaus krydret med blant annet oregano, pesto, salt og pepper, champignoner, rødløk og pepperoni. Og god ost selvfølgelig.
▼
søndag 27. mars 2011
torsdag 24. mars 2011
Kylling Kokkinisto
Kokkino betyr "rød" på gresk, og kokkinisto er måten mat er kokt i en tomatsaus og får en rødfarge. Kokkinisto er en tradisjonell gresk rett og kan lages på ulike måter med for eksempel kylling eller lammekjøtt. Denne kokkinistovarianten har jeg funnet hos Jamie Oliver, men jeg har minsket mengden sjalottløk. Jeg synes 1 kg var litt i meste laget.
50 ml olivenolje
400 g sjalottløk - skrelt
1 løk - skivet
4 hvitløksfedd
1 stor kylling - delt i 6 - 10 biter
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 ss tomatpré
3 laurbærblad
1 kanelstang
5 nellikspiker
1/2 ss allehåndefrø
1/2 ss oregano
1 - 2 glass rødvin
1 ss rødvinseddik
_______________________________________________________________________________
Varm oljen i en kasserolle på medium varme og stek løk og hvitløk forsiktig i fem minutter. Legg løken over i en bolle.
Stek kyllingen i oljen i 5 - 7 minutter til bitene er brunet.
Legg løken tilbake i kjelen sammen med kyllingen. Ha krydder, tomater, tomatpuré og krydder i kjelen. Kok opp og la koke i 10 minitter.
Tilsett vin og eddik. Smak til med salt og pepper. La putre i en time til kyllingen er mør og sausen har tyknet.
50 ml olivenolje
400 g sjalottløk - skrelt
1 løk - skivet
4 hvitløksfedd
1 stor kylling - delt i 6 - 10 biter
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 ss tomatpré
3 laurbærblad
1 kanelstang
5 nellikspiker
1/2 ss allehåndefrø
1/2 ss oregano
1 - 2 glass rødvin
1 ss rødvinseddik
_______________________________________________________________________________
Varm oljen i en kasserolle på medium varme og stek løk og hvitløk forsiktig i fem minutter. Legg løken over i en bolle.
Stek kyllingen i oljen i 5 - 7 minutter til bitene er brunet.
Legg løken tilbake i kjelen sammen med kyllingen. Ha krydder, tomater, tomatpuré og krydder i kjelen. Kok opp og la koke i 10 minitter.
Tilsett vin og eddik. Smak til med salt og pepper. La putre i en time til kyllingen er mør og sausen har tyknet.
tirsdag 22. mars 2011
Arabisk salat
En enkel klassiker på mezebordet.
2 tomater
1 agurk
litt hakket bladpersille
evt. litt finhakket løk
saften av en halv liten sitron
en god klunk olivenolje
salt (gjerne maldon)
pepper
sumac (kan utelates om du ikke får tak i)
_______________________________________________________________________________
Skrell evt. agurken. Hvis den har en veldig stor/bløt kjerne kan det være lurt å skrape litt av kjernen ut. Skjær tomater og agurk i små terninger. Bland alle ingrediensene bortsett fra krydderet. Smak til med salt og pepper, og strø sumac på toppen.
Salaten serveres typisk på et mezebord eller som en forrett. Men den passer fint til kylling, kjøtt eller fisk som hovedrett også.
.
2 tomater
1 agurk
litt hakket bladpersille
evt. litt finhakket løk
saften av en halv liten sitron
en god klunk olivenolje
salt (gjerne maldon)
pepper
sumac (kan utelates om du ikke får tak i)
_______________________________________________________________________________
Skrell evt. agurken. Hvis den har en veldig stor/bløt kjerne kan det være lurt å skrape litt av kjernen ut. Skjær tomater og agurk i små terninger. Bland alle ingrediensene bortsett fra krydderet. Smak til med salt og pepper, og strø sumac på toppen.
Salaten serveres typisk på et mezebord eller som en forrett. Men den passer fint til kylling, kjøtt eller fisk som hovedrett også.
Sumac |
.
søndag 20. mars 2011
Squashcarbonara med laks og dill
Jeg er mildt sagt hekta på carbonarainspirerte sauser om dagen. Og med litt dill i sausen blir det deilig saus til laks.
Fire porsjoner
3 eggeplommer
1,5 dl fløte
3 toppede ss revet parmesan
en neve hakket frisk dill
pepper
2 squash
1/4 liten sellerirot
600 g laksefilet i terninger
olje
salt og pepper
santa maria fish & seafood-krydder
________________________________________________________________________________
Kutt squashen i strimler med et juliennejern. Legg strimlene i et dørslag og salte dem godt. La dem ligge og renne av i minst en halv time.
Sett ovnen på 200 grader.
Rens selleriroten og strimle den med juliennejernet. Legg strimlene i sitronvann frem til de skal stekes, slik at de ikke blir misfarget.
Ha lakseterningene i en ildfastform. Ha litt olivenolje, salt, pepper og santa maria fish & seafoodkrydder over fisken. Bruk hendene og bland godt til olje og krydder dekker fisken godt.
Ha eggeplommer, fløte og parmesan i en kjele. Varm opp blandingen under konstant omrøring til den tykner. Smak til med pepper og fersk dill.
Sett fisken i ovnen og la steke i 7-10 minutter. Pass på at den ikke blir for mye stekt.
Ha litt olje i en stekepanne, ta selleriroten ut av sitronvannet og stek den i oljen i et par minutter. Skyll saltet godt av squashen og klem overflødig vann ut. Tilsett squashen i stekepanna sammen med selleriroten og stek til squashen er gjennomvarm, et minutt eller to.
Tilsett halvparten av carbonarasausen i pannen sammen med squash og selleri og rør godt.
Fordel squashblandingen på fire tallerkner. Hell resten av carbonarasausen over, og topp med laksebitene. Pynt evt. med noen dillkvaster og kanskje noen reker hvis du har.
.
Fire porsjoner
3 eggeplommer
1,5 dl fløte
3 toppede ss revet parmesan
en neve hakket frisk dill
pepper
2 squash
1/4 liten sellerirot
600 g laksefilet i terninger
olje
salt og pepper
santa maria fish & seafood-krydder
________________________________________________________________________________
Kutt squashen i strimler med et juliennejern. Legg strimlene i et dørslag og salte dem godt. La dem ligge og renne av i minst en halv time.
Sett ovnen på 200 grader.
Rens selleriroten og strimle den med juliennejernet. Legg strimlene i sitronvann frem til de skal stekes, slik at de ikke blir misfarget.
Ha lakseterningene i en ildfastform. Ha litt olivenolje, salt, pepper og santa maria fish & seafoodkrydder over fisken. Bruk hendene og bland godt til olje og krydder dekker fisken godt.
Ha eggeplommer, fløte og parmesan i en kjele. Varm opp blandingen under konstant omrøring til den tykner. Smak til med pepper og fersk dill.
Sett fisken i ovnen og la steke i 7-10 minutter. Pass på at den ikke blir for mye stekt.
Ha litt olje i en stekepanne, ta selleriroten ut av sitronvannet og stek den i oljen i et par minutter. Skyll saltet godt av squashen og klem overflødig vann ut. Tilsett squashen i stekepanna sammen med selleriroten og stek til squashen er gjennomvarm, et minutt eller to.
Tilsett halvparten av carbonarasausen i pannen sammen med squash og selleri og rør godt.
Fordel squashblandingen på fire tallerkner. Hell resten av carbonarasausen over, og topp med laksebitene. Pynt evt. med noen dillkvaster og kanskje noen reker hvis du har.
.
fredag 18. mars 2011
Fløtegratinert sellerirot
Et deilig alternativ til fløtegratinerte poteter.
1/2 stor sellerirot
1/2 løk
2 fedd hvitløk
smør
salt og hvit pepper
ca. 3 - 4 dl fløte
revet ost
________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader og smør en ildfast form godt med smør.
Rensk sellerirota og skjær den i biter, som du igjen skjærer i tynne skiver. Hakk løken og hvitløken.
Legg sellerirot, løk og hvitløk lagvis i den ildfaste formen. Salte og pepre mellom lagene. Hell fløte over selleriroten. Hvor mye fløte du trenger er litt avhengig av formen på den ildfaste formen. Jeg liker å helle på fløte til fløten dekker selleriroten ca. 3/4 opp. Altså sånn at sellerirot stikker opp over fløten.
Sett den ildfaste formen i ovnen, og la steke i ca. en halv time. Ta formen ut, strø godt med revet ost over, og la steke i en halv time til, eller til osten begynner å bli gylden og selleriroten er mør.
Her har jeg servert sellerirotgratengen til svinestek med persillesmør.
1/2 stor sellerirot
1/2 løk
2 fedd hvitløk
smør
salt og hvit pepper
ca. 3 - 4 dl fløte
revet ost
________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader og smør en ildfast form godt med smør.
Rensk sellerirota og skjær den i biter, som du igjen skjærer i tynne skiver. Hakk løken og hvitløken.
Legg sellerirot, løk og hvitløk lagvis i den ildfaste formen. Salte og pepre mellom lagene. Hell fløte over selleriroten. Hvor mye fløte du trenger er litt avhengig av formen på den ildfaste formen. Jeg liker å helle på fløte til fløten dekker selleriroten ca. 3/4 opp. Altså sånn at sellerirot stikker opp over fløten.
Sett den ildfaste formen i ovnen, og la steke i ca. en halv time. Ta formen ut, strø godt med revet ost over, og la steke i en halv time til, eller til osten begynner å bli gylden og selleriroten er mør.
Her har jeg servert sellerirotgratengen til svinestek med persillesmør.
onsdag 16. mars 2011
Overnattende yoghurt- og mandelpannekaker
Det hender at jeg tester ut oppskrifter som aldri blir postet her på bloggen. Er jeg ikke fornøyd med maten, så er det heller ikke noe poeng i å videreformidle oppskriften. Og når det gjelder denne oppskriften ble jeg veldig i tvil. Jeg er ikke kjempebegeistret for konsistensen på disse. Det er ikke det at konsistensen er dårlig. Det var vel bare det at jeg hadde forventet ordentlig pannekakekonsistens. Og det ble det ikke. Så jeg ble litt skuffa.
Men så hadde oppskriften et par positive sider som veide opp for konsistensskuffelsen. For det første er jeg litt svak for matmagi. Og det er litt magi i hvordan røra utvikler seg når den får stå over natten i romtemperatur. En natt på kjøkkenbenken, og røra får akkurat den konsistensen den skal ha. Dessuten er det akkurat som om overnattingen trekker massevis med mandelsmak ut av mandlene. Det er nesten helt utrolig at pannekakene kan ha så mye smak av mandel uten at det er tilsatt mandelessens i røra. Fantastisk altså. Så smaken alene talte for at oppskriften måtte videreformidles.
Ja, også er det jo det at oppskriften er så enkel. Ingen rare ingredienser. Stort sett bare yoghurt, mandler og egg. Sånt liker jeg.
3/4 kopp finmalte mandler
1/2 kopp yoghurt (gjerne tyrkisk/gresk)
2 store egg
1/4 ts bakepulver
1 klype salt
smør til steking
_______________________________________________________________________________
Kvelden før pannekakene skal spises (hvis de skal spises til frokost) blander du sammen mandler, yoghurt og egg i en liten bolle. Dekk til bollen, og la den stå på kjøkkenbenken i 8 - 14 timer.
På morgenen tilsetter du salt og bakepulver og pisker godt. Hvis røra er for tykk kan du tilsette mer yoghurt, eller evt. ørlittegrann vann eller fløte. Er den for flytende tilsetter du mer finmalte mandler.
Varm en panne til medium sterk varme og smelt smør i panna. Øs pannekakerøre i panna. Et par spiseskjeer per pannekake passer bra synes jeg. Stek forsiktig til det har dannet seg bobler overalt på overflaten av pannekakene. Snu dem forsiktig og stek videre til gyldne og gjennomstekte.
Hold et øye med varmen. Det kan hende du vil skru ned varmen litt, da det er lett å svi mandlene.
Server for eksempel med bringebær eller bacon.
Her er pannekakene servert med bringebær og bjørnebær som er rørt sammen med litt sukrin og vanilje.
mandag 14. mars 2011
Kyllingkebab
Deilige kyllingkebaber krydret blant annet med kanel. Kanelen gir en litt søtlig smak til kebabene, og kan virke litt uvant for mange. Er du skeptisk til mye kanelsmak kan du godt bytte ut kanelen med spisskummin. Det blir like godt. Kyllingkebabene kan for eksempel serveres til en frisk salat og tzatziki.
Jeg har forøvrig funnet oppskriften her, men har endret ørlittegrann på den.
Til fire personer
600 g kyllingkjøttdeig
1 ss rapsolje
1 liten ss malt kanel (eller spisskummin)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
3 hvitløksfedd
½ stk rødløk
3 ss frisk hakket kruspersille
8 stk trepinner
_______________________________________________________________________________
Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen med alle ingrediensene.
Form 8 avlange pølser og klem dem rundt trespydene.
Stek spydene med kyllingkebab i stekeovn ved 220 °C i ca. 20 - 30 minutter (eller til gjennomstekte) eller legg dem på grillen i 5-7 minutter på hver side.
Hvis du har litt ekstra persille til overs, strø over før servering.
Her er kyllingkebabene servert med tzatziki.
Jeg har forøvrig funnet oppskriften her, men har endret ørlittegrann på den.
Til fire personer
600 g kyllingkjøttdeig
1 ss rapsolje
1 liten ss malt kanel (eller spisskummin)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
3 hvitløksfedd
½ stk rødløk
3 ss frisk hakket kruspersille
8 stk trepinner
_______________________________________________________________________________
Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen med alle ingrediensene.
Form 8 avlange pølser og klem dem rundt trespydene.
Stek spydene med kyllingkebab i stekeovn ved 220 °C i ca. 20 - 30 minutter (eller til gjennomstekte) eller legg dem på grillen i 5-7 minutter på hver side.
Hvis du har litt ekstra persille til overs, strø over før servering.
Her er kyllingkebabene servert med tzatziki.
fredag 11. mars 2011
Aspargessuppe
Deilig aspargessuppe laget nesten etter denne oppskriften.
1 gul løk - finhakket
400 - 500 g asparges (ca 2 bunter)
25 g smør
3 dl fløte
3 dl vann
1-2 ss kyllingfond
salt og hvitpepper
sprøstekt bacon i biter
hakket persille
evt. litt creme fraîche eller rømme
_________________________________________________________________________________
Bryt av den trevlete nederste delen av aspargesene, og kutt dem i biter. Kok aspargesen i vann i 4-5 minutter.
Stek løken forsiktig i smør til den er myk og blank.
Ha vann (bruk gjerne kokekraft fra aspargesen), fløte, løk, asparges og kyllingfond i en blender og kjør til en jevn suppe. Hell tilbake i kjelen og varm opp. Smak til med salt og hvit pepper.
Hell suppa i fire tallerkner og strø bacon og persille over. Ha evt. en klatt creme fraîche i midten av suppa. Litt revet parmesan passer også godt som garnityr.
1 gul løk - finhakket
400 - 500 g asparges (ca 2 bunter)
25 g smør
3 dl fløte
3 dl vann
1-2 ss kyllingfond
salt og hvitpepper
sprøstekt bacon i biter
hakket persille
evt. litt creme fraîche eller rømme
_________________________________________________________________________________
Bryt av den trevlete nederste delen av aspargesene, og kutt dem i biter. Kok aspargesen i vann i 4-5 minutter.
Stek løken forsiktig i smør til den er myk og blank.
Ha vann (bruk gjerne kokekraft fra aspargesen), fløte, løk, asparges og kyllingfond i en blender og kjør til en jevn suppe. Hell tilbake i kjelen og varm opp. Smak til med salt og hvit pepper.
Hell suppa i fire tallerkner og strø bacon og persille over. Ha evt. en klatt creme fraîche i midten av suppa. Litt revet parmesan passer også godt som garnityr.
Illustrasjonsfoto: Kristy Johnson / CC: by-nc-nd 2.0 |
onsdag 9. mars 2011
Laksesuppe med dill
Nydelig laksesuppe inspirert av Trine. En av de beste fiskesuppene jeg har spist på en stund faktisk. Jeg bare elsker det lille stinget fra cayennepepperen kombinert med de søte tomatene.
500 gram laksefilet i terninger
100 gram reker (kan sløyfes)
1 bit sellerirot - strimlet
1 liten fennikel - strimlet
1 liten purreløk - skivet
smør til steking
1 boks hermetiske tomater
7 dl fiskekraft (evt. vann og fiskefond/skalldyrsfond)
en skvett hvitvin (eller en liten klunk hvitvinseddik)
3 dl fløte
cayennepepper
salt
dill - hakket
_______________________________________________________________________________
Kutt opp alle ingrediensene før du begynner. Bruk gjerne et juliennejern til selleriroten. Prøv å få fenikkelstrimlene omtrent like tynne som sellerirotstrimlene.
Fres sellerirot, fennikel og purreløk i smør et par minutter.
Tilsett tomatene, fiskekraft, fløte, ca 1-2 ss finhakket dill og eventuelt litt hvitvin. Hvis du vil ha en jevnere suppe kan du kjøre tomatene i blenderen før du tilsetter dem. La suppen koke til grønnsakene er møre, eller ca 5-10 minutter. Smak til med salt og cayennepepper.
Ha i laksebitene og la de trekke med noen minutter til de er ferdige. Ikke rør i suppen. Tilsett rekene rett før servering.
500 gram laksefilet i terninger
100 gram reker (kan sløyfes)
1 bit sellerirot - strimlet
1 liten fennikel - strimlet
1 liten purreløk - skivet
smør til steking
1 boks hermetiske tomater
7 dl fiskekraft (evt. vann og fiskefond/skalldyrsfond)
en skvett hvitvin (eller en liten klunk hvitvinseddik)
3 dl fløte
cayennepepper
salt
dill - hakket
_______________________________________________________________________________
Kutt opp alle ingrediensene før du begynner. Bruk gjerne et juliennejern til selleriroten. Prøv å få fenikkelstrimlene omtrent like tynne som sellerirotstrimlene.
Fres sellerirot, fennikel og purreløk i smør et par minutter.
Tilsett tomatene, fiskekraft, fløte, ca 1-2 ss finhakket dill og eventuelt litt hvitvin. Hvis du vil ha en jevnere suppe kan du kjøre tomatene i blenderen før du tilsetter dem. La suppen koke til grønnsakene er møre, eller ca 5-10 minutter. Smak til med salt og cayennepepper.
Ha i laksebitene og la de trekke med noen minutter til de er ferdige. Ikke rør i suppen. Tilsett rekene rett før servering.
tirsdag 8. mars 2011
Kremet kinakål (kinakål i carbonarasaus)
Jeg er blitt helt hekta på dette tilbehøret. Superenkelt og supergodt og passer supert til for eksempel en nakkekotelett. Inspirasjonen er hentet herfra, men jeg har valgt å lage sausen fra bunn fremfor å ty til Toro.
3 eggeplommmer
1 dl fløte
4 toppede ss revet parmesan
en neve hakket bladpersille
salt & pepper
1/2 - 1 kinakål i strimler
evt. noen svarte olivner til pynt
________________________________________________________________________________
Ha eggeplommer, fløte og parmesan i en kjele. Varm opp under konstant røring til sausen tykner. Det går fort.
Smak til med pepper og evt. litt salt.
Tilsett persile og kinakål. Har sausen blitt for tykk kan du også spe med ørlittegrann fløte, men vær forsiktig, kinakålen slipper litt fuktighet når den blir varmet opp.
Vend kinakålen godt inn i sausen til all kålen er dekket med saus. Rør forsiktig rundt til kinakålen er varm og har begynt å falle litt sammen.
Strø evt. litt svarte oliven over før servering.
Her er kinakålen servert til en stekt nakkekotelett godt krydret med salt, pepper og timian.
3 eggeplommmer
1 dl fløte
4 toppede ss revet parmesan
en neve hakket bladpersille
salt & pepper
1/2 - 1 kinakål i strimler
evt. noen svarte olivner til pynt
________________________________________________________________________________
Ha eggeplommer, fløte og parmesan i en kjele. Varm opp under konstant røring til sausen tykner. Det går fort.
Smak til med pepper og evt. litt salt.
Tilsett persile og kinakål. Har sausen blitt for tykk kan du også spe med ørlittegrann fløte, men vær forsiktig, kinakålen slipper litt fuktighet når den blir varmet opp.
Vend kinakålen godt inn i sausen til all kålen er dekket med saus. Rør forsiktig rundt til kinakålen er varm og har begynt å falle litt sammen.
Strø evt. litt svarte oliven over før servering.
Her er kinakålen servert til en stekt nakkekotelett godt krydret med salt, pepper og timian.
mandag 7. mars 2011
Egg- og ostemuffins med sopp og timian
Gode frokostmuffins.
14 muffins
150 - 200 g hakket sopp
smør til steking
12 store egg
2 kopper revet ost
2 ss fløte
1 - 1 1/2 ts tørket timian
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet svart pepper
1 liten ts bakepulver
rapsolje til smøring
_________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 190 °C. Smør 14 muffinsformer med olje. Smør dem godt! Disse sitter godt fast i formene om du ikke har vært nøye med smøringa.
Stek soppen i litt smør på lav varme til soppen har sluppet fruktigheten og begynner å bli brune. Sett til siden og la dem avkjøles.
Visp sammen eggene. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Bland inn den avkjølte soppen.
Fordel eggeblandingen i muffinsformene. Sett i ovnen og la steke i 35 minutter.
La dem stå og avkjøle i 5 minutter før du serverer dem.
14 muffins
150 - 200 g hakket sopp
smør til steking
12 store egg
2 kopper revet ost
2 ss fløte
1 - 1 1/2 ts tørket timian
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet svart pepper
1 liten ts bakepulver
rapsolje til smøring
_________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 190 °C. Smør 14 muffinsformer med olje. Smør dem godt! Disse sitter godt fast i formene om du ikke har vært nøye med smøringa.
Stek soppen i litt smør på lav varme til soppen har sluppet fruktigheten og begynner å bli brune. Sett til siden og la dem avkjøles.
Visp sammen eggene. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Bland inn den avkjølte soppen.
Fordel eggeblandingen i muffinsformene. Sett i ovnen og la steke i 35 minutter.
La dem stå og avkjøle i 5 minutter før du serverer dem.
Oppdatering: Dette innlegget ble lagt ut som dagens anbefaling på lesernes VG. VG synes at frokostmuffinsene er en smart frokost - og det har jo VG helt rett i ;) |