Et deilig alternativ til fløtegratinerte poteter.
1/2 stor sellerirot
1/2 løk
2 fedd hvitløk
smør
salt og hvit pepper
ca. 3 - 4 dl fløte
revet ost
________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 180 grader og smør en ildfast form godt med smør.
Rensk sellerirota og skjær den i biter, som du igjen skjærer i tynne skiver. Hakk løken og hvitløken.
Legg sellerirot, løk og hvitløk lagvis i den ildfaste formen. Salte og pepre mellom lagene. Hell fløte over selleriroten. Hvor mye fløte du trenger er litt avhengig av formen på den ildfaste formen. Jeg liker å helle på fløte til fløten dekker selleriroten ca. 3/4 opp. Altså sånn at sellerirot stikker opp over fløten.
Sett den ildfaste formen i ovnen, og la steke i ca. en halv time. Ta formen ut, strø godt med revet ost over, og la steke i en halv time til, eller til osten begynner å bli gylden og selleriroten er mør.
Her har jeg servert sellerirotgratengen til svinestek med persillesmør.
MMmmm nam -synd jeg har spist middag :) Denne skal prøves, det er helt sikkert
SvarSlettMMM, teller dager til jeg kan spise fløte:)
SvarSlettMakro: Hehe, jeg er sikker på at middagen din var utmerket i alle fall ;)
SvarSlettLine: Åh, det skjønner jeg. Fløtefri matlaging kan være en utfordring altså.
hi hi middagen min var helt topp den -og fløtegratinert selleri hadde passet såååå godt ;)
SvarSlettOaaaawwwww.... yummi.... er jo så fæn av sellerirot og bruker den til så mye, hvorfor har jeg ikke kommet på dette. Du er smrt du:-) Dette skal absolutt prøves. Nam,nam gleder meg alt til den står der klar til å nytes. Takke for oppskriften. Knib
SvarSlettJeg har nettopp oppdaget selleriroten-eller den har vært voksenmat for meg inntil nå. Ser superdigg ut!
SvarSlett@ Lavkarbojenta: Ja, det er bare å glede seg. Dette var deilig ;)
SvarSlett@ Linn: Jeg er egentlig ganske fersk på sellerirotfronten selv. Jeg kan ikke forstå hvorfor jeg synes sellerirot var så forferdelig da jeg var liten. Sellerirot er jo supergodt!
naaaaaam :-D
SvarSlettNydelig oppskrift. Det smakte faktisk mye bedre enn med poteter. Jeg er nybegynner på lavkarbomat og har stor glede av oppskriftene dine. Tusen takk for at du deler :-)
SvarSlettSå hyggelig å høre. Lykke til videre med lavkarbokosten :)
SvarSlettDenne har jeg laget mange ganger og er en storfavoritt. Veldig glad for at jeg ble styrt i denne retningen en gang for et par-tre år siden da jeg trengte inspirasjon til god middagstilbehør.
SvarSlettDenne gratengen er så god at jeg ikke trenger noenting ved siden av heller.