mandag 7. mars 2011

Egg- og ostemuffins med sopp og timian

Gode frokostmuffins.



14 muffins

150 - 200 g hakket sopp

smør til steking

12 store egg

2 kopper revet ost

2 ss fløte

1 - 1 1/2 ts tørket timian

1/2 ts salt

1/2 ts nykvernet svart pepper

1 liten ts bakepulver

rapsolje til smøring
_________________________________________________________________________________

Sett ovnen på 190 °C. Smør 14 muffinsformer med olje. Smør dem godt! Disse sitter godt fast i formene om du ikke har vært nøye med smøringa.

Stek soppen i litt smør på lav varme til soppen har sluppet fruktigheten og begynner å bli brune. Sett til siden og la dem avkjøles.

Visp sammen eggene. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Bland inn den avkjølte soppen.

Fordel eggeblandingen i muffinsformene. Sett i ovnen og la steke i 35 minutter.

La dem stå og avkjøle i 5 minutter før du serverer dem.


Oppdatering: Dette innlegget ble lagt ut som dagens anbefaling på lesernes VG. VG synes at frokostmuffinsene er en smart frokost - og det har jo VG helt rett i ;)

18 kommentarer:

  1. Fina bilder på dina muffins. Jag gjorde oxå äggmuffins igår och smaksatte dem med thai green chili, mycket gott.

    SvarSlett
  2. Takk Jimmie. Dine muffins så veldig spennende ut. Og for en fin blogg du har!!

    SvarSlett
  3. Nam! Så veldig gode ut :) Kan man erstatte noe av eggene med smør eller rømme tror du?

    Ha en fin dag videre!

    SvarSlett
  4. Takk Nora. De er ganske faste, så jeg vil tro at det går fint å ha litt ekstra fett i dem i form av smør eller rømme. Det er mulig at de ikke blir like luftige, men jeg tror at de uansett blir gode :)

    SvarSlett
  5. Herlig! Selvfølgelig må ikke muffins alltid være søte. Disse er jo helt perfekte til frokost!
    Jeg innbiller meg at de kan oppbevares i frysen og varmes opp en morgen når man har lyst på noe litt utenom det vanlige!

    SvarSlett
  6. Hei Frida, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.

    SvarSlett
  7. @ Ina: Nei, usøte muffins er super frokostmat. Jeg tror aldri jeg forsøkt å fryse eggemuffins, men du har sikkert rett i at det burde gå fint. De holder seg også fint noen dager i kjøleskapet, og er supre de dagene man har fryktelig dårlig tid på morgenen.

    @ Magne: Så gøy. Takk skal du ha.

    SvarSlett
  8. 12 store egg??

    SvarSlett
  9. Hehe, jepp! Stor porsjon dette. Blir 14 eggemuffins. Og 2 muffins er passe frokostporsjon til en person. Går jo an å dele oppskriften i to om du synes det blir litt voldsomt :)

    SvarSlett
  10. Har disse i ovnen nå,men jeg hadde i litt purreløk og skinke. Gleder meg til å smake!

    SvarSlett
  11. Purreløk og skinke høres godt ut. Håper de faller i smak :)

    SvarSlett
  12. Disse ble kjempegode!! Laget med skinke i resten av røren og det ble enda bedre. Legger ut innlegg på bloggen min i dag :)

    SvarSlett
  13. Nam, har prøvd å lage sånne før men mine blir aldri så fine, tror jeg skal bruke mer egg..

    SvarSlett
  14. Så bra at de smakte Helene. Kan tenke meg at skinke blir bra i disse ja :)

    @ Othilie: Kanskje det kan være lurt med flere egg ja? Det er jo stor forskjell på størrelsen på egg, og jeg bruker generelt veldig store egg.

    SvarSlett
  15. Føtrst må jeg bare få si at du har en super blogg. Jeg simpelten elsker oppskriftene dine og de gjør at lavkarbo kostholdet mitt er mye enklere. Er jo så mye god mat her og jeg føler ikke jeg mangler noe når jeg spiser dette. :-) For omlegging til lavkarbo kan være ganske krevende, særlig for slike som meg som elsker å lage mat men ikke har fantasi. ;-) Så..... disse muffinsene ser helt sinnsykt gode ut!!!! Her kan man jo fylle med nesten hva som helst. En super frokost når man virkelig ikke har lyst til å leve på egg og bacon for rrsten av livet, hehe. :-D

    SvarSlett
  16. Tusen tusen takk Heidi. Det er så utrolig hyggelig å få sånne tilbakemeldinger. Hvis jeg er med på å gjøre lavkaarbo enklere og mer variert, er det ingenting som er bedre. Muffinsene er kjempegode, og kan som du sier fylles med hva som helst. Til og med med bacon, hvis man vil spise egg og bacon på en annen måte også ;)

    SvarSlett
  17. Ser gode ut, men er det egentlig noen vits med bakepulveret her? Merket noe særlig forskjell ved å lage dem uten?

    SvarSlett
  18. De får litt mer luft i seg med bakepulveret. Men de funker nok helt fint uten også :)

    SvarSlett