4 ss ghee (eller rapsolje)
2 laurbærblad
1 løk - finhakket
2 cm frisk ingefær - finhakket
5 hvitløksfedd - finhakket
1/2 - 1 ts tørket chiliflak (tilpass etter hvor sterkt du vil ha det)
1/4 ts malt nellik
1/2 ts kardemomme
1 toppet ts malt spisskummin
1 toppet ts malt koriander
4 store tomater - hakket
salt
4 - 6 kyllinglår
4 - 6 kyllinglår
vann
_______________________________________________________________________________
Varm ghee (eller olje) i en stor kjele. Stek løk og laurbærblad til løken er blank. Tilsett hvitløk, ingefær og chiliflak, og stek videre i et par minutter.
Tilsett alle krydderne, og stek videre til det begynner å dufte. Pass på at det ikke svir seg. Tilsett evt. mer ghee om nødvendig.
Tilsett hakkede tomater og stek til tomatene begynner å løse seg opp litt.
Tilsett 1 1/2 - 2 dl vann og kok opp. Smak til med salt. Men husk at sausen skal koke inn, så la det gjerne være litt mindre salt enn du tror. Ha kyllinglårene i kjelen, og sørg for at de ligger godt ned i sausen. Sett på lokk, og la koke i 30 - 40 minutter. Det er ikke nødvendigvis nok saus til å dekke kyllinglårene helt, så snu lårene en gang underveis i kokinga, så du sikrer at de blir ordentlig jevnt gjennomkokt. La også gjerne kyllingen koke uten lokk de siste 10 - 15 minuttene, slik at sausen får lov til å bli mer redusert.
Server sammen rikelig med grønnsaker. Grønne bønner passer godt.
Varm ghee (eller olje) i en stor kjele. Stek løk og laurbærblad til løken er blank. Tilsett hvitløk, ingefær og chiliflak, og stek videre i et par minutter.
Tilsett alle krydderne, og stek videre til det begynner å dufte. Pass på at det ikke svir seg. Tilsett evt. mer ghee om nødvendig.
Tilsett hakkede tomater og stek til tomatene begynner å løse seg opp litt.
Tilsett 1 1/2 - 2 dl vann og kok opp. Smak til med salt. Men husk at sausen skal koke inn, så la det gjerne være litt mindre salt enn du tror. Ha kyllinglårene i kjelen, og sørg for at de ligger godt ned i sausen. Sett på lokk, og la koke i 30 - 40 minutter. Det er ikke nødvendigvis nok saus til å dekke kyllinglårene helt, så snu lårene en gang underveis i kokinga, så du sikrer at de blir ordentlig jevnt gjennomkokt. La også gjerne kyllingen koke uten lokk de siste 10 - 15 minuttene, slik at sausen får lov til å bli mer redusert.
Server sammen rikelig med grønnsaker. Grønne bønner passer godt.
Dette ser utrolig godt ut! Jeg vil teste denne ut en dag:) Kan du forresten gi meg et tips hvor jeg i Oslo kan få kjøpt ferdiggstekt etiopisk injera? Du nevnet noe om det i et tidligere innlegg, men ikke hvor. På forhånd takk og god helg til deg! Mvh Vigdis
SvarSlettTakk Vigdis. Ferdigstekt injera får du for eksempel kjøpt i den innvandrerbutikken som ligger i Storgata, på høyre side 20 meter eller så forbi Brugata trikkestasjon (om du kommer fra sentrum).
SlettHøres veldig godt og veldig spicy! :)
SvarSlettAbsolutt spicy :)
SlettTusen takk, Frida! Den skal jeg finne neste gang jeg er i Oslo:)
SvarSlettHa en god uke, og takk for herlige eksotiske oppskifter! Helt etter min smak:)
Mvh Vigdis.
Bare hyggelig Vigdis. Ønsker deg også en god uke :)
SlettVery delicious, thanks for sharing.
SvarSlett