lørdag 3. september 2011

Sellerirotrøsti

Disse tar litt tid å lage, men så blir de deilige og sprø.



400 g revet sellerirot

olivenolje

1 løk i tynne skiver

2 fedd finhakket hvitløk

salt & pepper

1 god håndfull revet parmesan
_______________________________________________________________________________

Fres løk og hvitløk på medium varme i olivenolje i ca. 10 minutter til løken er ordentlig myk, men ikke har tatt farge.

Tilsett revet sellerirot, salt og pepper, og stek videre i 20 minutter til selleriroten er helt myk. Rør i panna hele tiden.

Avkjøl blandingen litt, og bland inn parmesanen. Rull baller av massen som du klemmer flate på godt smurt bakepapir. Sett i ovnen og la steke på 200 grader i 20 minutter, til røstiene er gyldne og sprø.

På bildene har jeg servert røstiene med røkt laks med pepperrotsdressing og hakket gressløk. Dressingen er laget av 2 1/2 dl créme fraîche og 2 ss nyrevet pepperrot.




23 kommentarer:

  1. Oj, der har vi nok en ny favoritt! :) Dette skal prøves snarest!

    SvarSlett
  2. Dette må prøves, ser kjempegodt ut. Hadde egentlig tenkt jeg skulle lage fløtegratinert selleri til gravet laks, men tror jammen jeg skal prøve dette i stedet :-)

    SvarSlett
  3. Ingeborg og Wenche: Da håper jeg dere blir fornøyde :)

    SvarSlett
  4. Ser vi har vært på samme tanken, bare brukt forskjellige metoder.

    SvarSlett
  5. Dine ser i grunn litt enklere ut å lage. Mindre steketid. Blir de ordentlig gjennomstekte? Jeg tror jeg må prøve meg på din variant også :)

    SvarSlett
  6. Dette passet veldig bra, spesielt siden jeg siklet over denne oppskriften tidligere i dag.
    http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=1564

    SvarSlett
  7. Invild: Oooh! Yummi! Den oppskriften sikler jeg også til nå!

    SvarSlett
  8. Så digg ut!! Jeg er absolutt villig til å prøve sellerirot på denne måten. For å stille et dumt spørsmål på LCHF-bloggen. Men er metoden den samme som blir brukt til vanlig potetrøsti? Har nemlig erfaring med at jeg ikke fikk disse potetrøstiene til å henge sammen i det hele tatt...

    SvarSlett
  9. @ Linn: Jeg mener å huske at potetene ikke stekes før de formes til røsti. Jeg er også usikker på om det er vanlig med ost i potetrøsti. Så helt likt blir det vel ikke. Potetrøsti pleier også stekes i panne, mens disse stekes ferdig i ovn, så da slipper du trøbbelet med å snu dem.

    SvarSlett
  10. Mine blir ikke så veldig tykke, men blir helt klart gjennomstekt. Tar litt tid i pannen, men ikke alt for lenge. Og smaker utrolig godt. Kan sikkert fint ha med løk der og.

    SvarSlett
  11. Gjett om de var gode sammen med biff, pepperrot dressing og tomat da :D Ha ei fortsatt flott helg Frida!

    SvarSlett
  12. gode,gode,gode....! Pepperrotcreméfraiche med MASSE gressløk og smågeitkjøtt var fortreffelig følge....... mmmmmm

    SvarSlett
  13. @ Ingvild: Så stas å høre. Fortsatt god helg til deg også :)

    @ Gitte: Hurra hurra hurra! Også smågeitkjøtt da! Nam nam nam!

    SvarSlett
  14. Det såg godt ut, trur eg må lure dei med i en middag denne veka! Fin mandag til deg :)

    SvarSlett
  15. @Ho: Takk. Håper mandagen din også har vært fin :)

    @ Janicke: Takk :)

    SvarSlett
  16. Det ser fantastisk ud! Det skal bestemt prøves. Tak for den opskrift

    SvarSlett
  17. Takk klummefabrikken. Håper de smaker da :)

    SvarSlett
  18. Disse var supergode! Mine trengte litt lenger tid i ovnen for å bli sprø. 30 min + litt grill. Jeg hadde hardkokte egg, løyrom og dill i tillegg til pepperrotdressing og gravlaks. Helt himmelsk!

    SvarSlett
  19. Det høres deilig ut Rie! Gøy å høre at det smakte :)

    SvarSlett
  20. Jeg ser det står bakepapir, men på bildet er det da aliminiumsfolie, er det ikke? Har laget disse et par ganger nå, men de blir ikke sprø... Jeg har brukt soyaolje i stedenfor olivenolje, og stekt på godt smurt bakepapir, så jeg skjønner ikke hvorfor de blir så myke... Noen tips?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, hehe, det sølvpapiret du ser på bildet fikk jeg slite med. Det satt bom fast på undersiden av sellerirotrøstiene. Så rart at de blir myke. Mer parmesan kan kanskje hjelpe? Og en runde med grillelementet i ovnen på slutten av steketiden kanskje?

      Slett
  21. I kveld ble det biff med sellerirøsti, kryddersmør, agurk og litt oransje paprika. Fryktelig godt! Takk for røstioppskriften, den kommer jeg nok til å bruke mye. Godt uten parmesan også - tåler ikke melk. Hilsen veldig fornøyd Josephine

    SvarSlett