Disse tar litt tid å lage, men så blir de deilige og sprø.
400 g revet sellerirot
olivenolje
1 løk i tynne skiver
2 fedd finhakket hvitløk
salt & pepper
1 god håndfull revet parmesan
_______________________________________________________________________________
Fres løk og hvitløk på medium varme i olivenolje i ca. 10 minutter til løken er ordentlig myk, men ikke har tatt farge.
Tilsett revet sellerirot, salt og pepper, og stek videre i 20 minutter til selleriroten er helt myk. Rør i panna hele tiden.
Avkjøl blandingen litt, og bland inn parmesanen. Rull baller av massen som du klemmer flate på godt smurt bakepapir. Sett i ovnen og la steke på 200 grader i 20 minutter, til røstiene er gyldne og sprø.
På bildene har jeg servert røstiene med røkt laks med pepperrotsdressing og hakket gressløk. Dressingen er laget av 2 1/2 dl créme fraîche og 2 ss nyrevet pepperrot.
Oj, der har vi nok en ny favoritt! :) Dette skal prøves snarest!
SvarSlettDette må prøves, ser kjempegodt ut. Hadde egentlig tenkt jeg skulle lage fløtegratinert selleri til gravet laks, men tror jammen jeg skal prøve dette i stedet :-)
SvarSlettIngeborg og Wenche: Da håper jeg dere blir fornøyde :)
SvarSlettSer vi har vært på samme tanken, bare brukt forskjellige metoder.
SvarSlettDine ser i grunn litt enklere ut å lage. Mindre steketid. Blir de ordentlig gjennomstekte? Jeg tror jeg må prøve meg på din variant også :)
SvarSlettDette passet veldig bra, spesielt siden jeg siklet over denne oppskriften tidligere i dag.
SvarSletthttp://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=1564
Invild: Oooh! Yummi! Den oppskriften sikler jeg også til nå!
SvarSlettSå digg ut!! Jeg er absolutt villig til å prøve sellerirot på denne måten. For å stille et dumt spørsmål på LCHF-bloggen. Men er metoden den samme som blir brukt til vanlig potetrøsti? Har nemlig erfaring med at jeg ikke fikk disse potetrøstiene til å henge sammen i det hele tatt...
SvarSlett@ Linn: Jeg mener å huske at potetene ikke stekes før de formes til røsti. Jeg er også usikker på om det er vanlig med ost i potetrøsti. Så helt likt blir det vel ikke. Potetrøsti pleier også stekes i panne, mens disse stekes ferdig i ovn, så da slipper du trøbbelet med å snu dem.
SvarSlettMine blir ikke så veldig tykke, men blir helt klart gjennomstekt. Tar litt tid i pannen, men ikke alt for lenge. Og smaker utrolig godt. Kan sikkert fint ha med løk der og.
SvarSlettGjett om de var gode sammen med biff, pepperrot dressing og tomat da :D Ha ei fortsatt flott helg Frida!
SvarSlettgode,gode,gode....! Pepperrotcreméfraiche med MASSE gressløk og smågeitkjøtt var fortreffelig følge....... mmmmmm
SvarSlett@ Ingvild: Så stas å høre. Fortsatt god helg til deg også :)
SvarSlett@ Gitte: Hurra hurra hurra! Også smågeitkjøtt da! Nam nam nam!
Det såg godt ut, trur eg må lure dei med i en middag denne veka! Fin mandag til deg :)
SvarSlettSer fantastiske ut :-D
SvarSlett@Ho: Takk. Håper mandagen din også har vært fin :)
SvarSlett@ Janicke: Takk :)
Det ser fantastisk ud! Det skal bestemt prøves. Tak for den opskrift
SvarSlettTakk klummefabrikken. Håper de smaker da :)
SvarSlettDisse var supergode! Mine trengte litt lenger tid i ovnen for å bli sprø. 30 min + litt grill. Jeg hadde hardkokte egg, løyrom og dill i tillegg til pepperrotdressing og gravlaks. Helt himmelsk!
SvarSlettDet høres deilig ut Rie! Gøy å høre at det smakte :)
SvarSlettJeg ser det står bakepapir, men på bildet er det da aliminiumsfolie, er det ikke? Har laget disse et par ganger nå, men de blir ikke sprø... Jeg har brukt soyaolje i stedenfor olivenolje, og stekt på godt smurt bakepapir, så jeg skjønner ikke hvorfor de blir så myke... Noen tips?
SvarSlettJa, hehe, det sølvpapiret du ser på bildet fikk jeg slite med. Det satt bom fast på undersiden av sellerirotrøstiene. Så rart at de blir myke. Mer parmesan kan kanskje hjelpe? Og en runde med grillelementet i ovnen på slutten av steketiden kanskje?
SlettI kveld ble det biff med sellerirøsti, kryddersmør, agurk og litt oransje paprika. Fryktelig godt! Takk for røstioppskriften, den kommer jeg nok til å bruke mye. Godt uten parmesan også - tåler ikke melk. Hilsen veldig fornøyd Josephine
SvarSlett