Saftige kjøttboller i en saus med masse smak av paprika.
Kjøttbollene
400 g kyllingkjøttdeig
1 egg
2 fedd hvitløk
1/2 ss paprikapulver
litt cayenne
litt oregano eller mynte
salt & pepper
smør
Tomat- og paprikasaus
1/2 finhakket løk
4 fedd hakket hvitløk
1 rød paprika i biter
1/2 gul paprika i biter
1/4 - 1/2 finhakket rød chili
olje
en dæsj hvitvinseddik
1 boks hermetiske cherrytomater
1 ss kyllingfond
1 liten ts sukrin
salt & pepper
________________________________________________________________________________
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og rør godt. Stek kjøttbollene i smør til de nesten er gjennomstekte.
Stek løk, hvitløk. paprika og chili i olje til løken er myk. Tilsett hvitvinseddik og hermetiske tomater. Kok opp og smak til med kyllingfond, sukrin, salt og pepper. La koke i et par minutter.
Ha kjøttbollene i sausen og la det småputre/trekke til kjøttbollene er gjennomvarme.
Server som tapas eller med f.eks. squashspagetti eller salat.
.
Mmmm dette så digg ut på en tidlig mandag morgen.
SvarSlettAlt for tidlig, spør du meg ;) Men takk!
SvarSlettDette så supert ut Fida!! Godt å variere tomatsausen med paprika :-D nam nam
SvarSlettDet så kjempe godt ut :)
SvarSlettÅh, så godt! Også hermetiske cherrytomater da! Hvor fant du de? Og hvordan er de på karber?
SvarSlett@ Janicke: Ja, ble masse masse paprikasmak. mye mer enn jeg forventet.
SvarSlett@ Nina: Takk :)
@ Gretel: Hermetiske cerrytomater er nydelig! Det er nok litt mer syndig enn de ordinære hermetiske tomatene med tanke på karbohydratene, men av og til må man prioritere smak fremfor færrest mulig karber. Jeg har pleid å kjøpe dem på Meny, men jeg mener at jeg har begynt å se dem i andre butikker også etter hvert. Akkurat antall karbohydrater husker jeg ikke i farta, men jeg skal prøve å huske å sjekke en boks jeg har stående når jeg kommer hjem...
Det ser jättegott ut.
SvarSlettOch så fina bilder.
Har själv bakat ett LCHF - bröd idag, vilket också var jättegott
/ Jenny
http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg
Mmm, får vann i munnen..:)
SvarSlettheisann! har ikke holdt på med lavkarbo så lenge, men jeg bruker somregel bloggen din som ''kokebok'' og både jeg og sambo er helt i ekstase over de mange gode oppskriftene dine:) tusen takk! refererer til bloggen din i min blogg når jeg lager noe herfra, håper det er greit:)
SvarSlett@ Jenny: Takk takk. Brødet ditt ser også deilig ut!
SvarSlett@ Lila: :)
@ Maria: Tusen hjertelig takk! Kjempekoselig å høre at dere liker oppskriftene dere finner her. Selvfølgelig er det greit at du referer hit. Det er jo bare stas for meg, vet du ;)
Har laget denne nyyyydelige retten til middag i dag, det er bare at det er lunsjtid nå, så det gjelder for den gode halvpart å ikke jobbe mye overtid i dag... mmm......
SvarSlettHehe, håper det fortsatt var middag til overs når din gode halvpart kom hjem ;)
SvarSlettdet var det, med squashspagetti,hjertesalat og basilikum.... også så lekre farger!!! Salsaen skal pugges, den er garantert god til mye!!!
SvarSlettJa, ikkesant det er fine farger! Og ja, den passer sikkert til mange andre ting også. Veldig hyggelig å høre at den falt i smak :)
SvarSlett@ Gretel: Jeg glemte jo helt å komme tilbake med info om karber i hermetiserte cherrytomater. Jeg hadde et par forskjellige typer bokser stående her hjemme. Den som hadde minst karber hadde 3,5, og den med mest hadde 6,5. Bra at du spurte, for nå har jeg lært hvilken av dem jeg burde velge neste gang jeg skal ut og handle ;)
SvarSletttakk for herlig oppskrift =)
SvarSlettBare hyggelig Erle ;)
SvarSlett