mandag 11. april 2011

Kyllingkjøttboller i tomat- og paprikasaus

Saftige kjøttboller i en saus med masse smak av paprika.




Kjøttbollene

400 g kyllingkjøttdeig

1 egg

2 fedd hvitløk

1/2 ss paprikapulver

litt cayenne

litt oregano eller mynte

salt & pepper

smør


Tomat- og paprikasaus

1/2 finhakket løk

4 fedd hakket hvitløk

1 rød paprika i biter

1/2 gul paprika i biter

1/4 - 1/2 finhakket rød chili

olje

en dæsj hvitvinseddik

1 boks hermetiske cherrytomater

1 ss kyllingfond

1 liten ts sukrin

salt & pepper
________________________________________________________________________________

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og rør godt. Stek kjøttbollene i smør til de nesten er gjennomstekte.

Stek løk, hvitløk. paprika og chili i olje til løken er myk. Tilsett hvitvinseddik og hermetiske tomater. Kok opp og smak til med kyllingfond, sukrin, salt og pepper. La koke i et par minutter.

Ha kjøttbollene i sausen og la det småputre/trekke til kjøttbollene er gjennomvarme.

Server som tapas eller med f.eks. squashspagetti eller salat.




.

17 kommentarer:

  1. Mmmm dette så digg ut på en tidlig mandag morgen.

    SvarSlett
  2. Alt for tidlig, spør du meg ;) Men takk!

    SvarSlett
  3. Dette så supert ut Fida!! Godt å variere tomatsausen med paprika :-D nam nam

    SvarSlett
  4. Åh, så godt! Også hermetiske cherrytomater da! Hvor fant du de? Og hvordan er de på karber?

    SvarSlett
  5. @ Janicke: Ja, ble masse masse paprikasmak. mye mer enn jeg forventet.

    @ Nina: Takk :)

    @ Gretel: Hermetiske cerrytomater er nydelig! Det er nok litt mer syndig enn de ordinære hermetiske tomatene med tanke på karbohydratene, men av og til må man prioritere smak fremfor færrest mulig karber. Jeg har pleid å kjøpe dem på Meny, men jeg mener at jeg har begynt å se dem i andre butikker også etter hvert. Akkurat antall karbohydrater husker jeg ikke i farta, men jeg skal prøve å huske å sjekke en boks jeg har stående når jeg kommer hjem...

    SvarSlett
  6. Det ser jättegott ut.
    Och så fina bilder.

    Har själv bakat ett LCHF - bröd idag, vilket också var jättegott

    / Jenny

    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

    SvarSlett
  7. Mmm, får vann i munnen..:)

    SvarSlett
  8. heisann! har ikke holdt på med lavkarbo så lenge, men jeg bruker somregel bloggen din som ''kokebok'' og både jeg og sambo er helt i ekstase over de mange gode oppskriftene dine:) tusen takk! refererer til bloggen din i min blogg når jeg lager noe herfra, håper det er greit:)

    SvarSlett
  9. @ Jenny: Takk takk. Brødet ditt ser også deilig ut!

    @ Lila: :)

    @ Maria: Tusen hjertelig takk! Kjempekoselig å høre at dere liker oppskriftene dere finner her. Selvfølgelig er det greit at du referer hit. Det er jo bare stas for meg, vet du ;)

    SvarSlett
  10. Har laget denne nyyyydelige retten til middag i dag, det er bare at det er lunsjtid nå, så det gjelder for den gode halvpart å ikke jobbe mye overtid i dag... mmm......

    SvarSlett
  11. Hehe, håper det fortsatt var middag til overs når din gode halvpart kom hjem ;)

    SvarSlett
  12. det var det, med squashspagetti,hjertesalat og basilikum.... også så lekre farger!!! Salsaen skal pugges, den er garantert god til mye!!!

    SvarSlett
  13. Ja, ikkesant det er fine farger! Og ja, den passer sikkert til mange andre ting også. Veldig hyggelig å høre at den falt i smak :)

    SvarSlett
  14. @ Gretel: Jeg glemte jo helt å komme tilbake med info om karber i hermetiserte cherrytomater. Jeg hadde et par forskjellige typer bokser stående her hjemme. Den som hadde minst karber hadde 3,5, og den med mest hadde 6,5. Bra at du spurte, for nå har jeg lært hvilken av dem jeg burde velge neste gang jeg skal ut og handle ;)

    SvarSlett
  15. takk for herlig oppskrift =)

    SvarSlett