Nøttebunnen i denne kaken er kanskje ikke så spennende i seg selv. Men med sjokoladefyllet... Nam!
Bunn:
250 g nøtter (en blanding av valnøtter, hasselnøtter og mandler)
1-2 ss fiberhusk
1 dl sukrin
100 g smeltet smør
120 g kremost
4 store egg
1 ts bakepulver
Fyll:
200 g mørk sjokolade (86 %)
1,2 dl fløte
50 g smør
2 ss sukrinmelis
_______________________________________________________________________________
Mal nøttene i en blender. Mal bare litt og litt av gangen, det gir det beste resultatet.
Bland alle de tørre ingrediensene til kaken.
Visp sammen egg og ost, og bland sammen med det tørre.
Visp smøret inn i røra. La stå og svelle noen minutter. Hvis røra er for flytende kan du blande inn litt ekstra fiberhusk og la den stå og svelle litt til. Smak på røra for å sjekke om du synes den er søt nok. Noen vil kanskje ha mer sukrin i røra også.
Hell røra i en smurt springform. Stek på 180 grader i ca. 40 minutter.
Smelt smør og sjokolade forsiktig i en kjele. Rør inn fløte og melis. Hvis sjokoladeblandinger skiller seg har du den over i en bolle og pisker kraftig til den samler seg igjen. La fyllet kjøle ned på kjøkkenbenken.
Når nøttebunnen er helt avkjølt deler du den i tre lag. Legg 2/3 av fyllet mellom lagene, og bruk den siste tredjedelen som glasur.
Oppdatering: Veldig hyggelig å se at Magne fra VG har vært innom her igjen, og plassert nøttekaka på fremsiden av vg.no. Sukkerfri, melfri og glutenfri lavkarbokake til folket!
Lekker!
SvarSlettÅåååå, tar du med deg kaken og stikker innom ;) Jeg holder kaffen ......
SvarSlettTusen takk for du deler så mange flotte oppskrifter med oss på bloggen din,du inspirerer meg veldig.Eg har ogso brukt sukrin når eg bakar,men bruker ogso litt rårørsukker,har lest om kokosblomstsukker,har du prøvd å bruke det i baksten din? Ha ein fin dag:)) Helsing Nelly
SvarSlettwow.. synd jeg prøver å begrense melkeprodukter for tiden, for denne så fantasktisk god ut! :)
SvarSlettNam... =) Denne så helt fantastisk ut!!! Skal definitivt prøve denne oppskriften! :)
SvarSletthvor stor form har du brukt på denne kaken? den ser skikkelig god ut:)
SvarSlettJeg vil ha, jeg vil ha, jeg vil ha. Elsker nøttekake så dette skal helt klart prøves. Ser sååå godt ut.
SvarSlettFlink er du Frida.
åååååååååå mmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!! ;)
SvarSlettFikk assosiasjoner til tropisk aroma, tror den inneholder litt muskat og muligens litt kanel. Må prøve denne ut i påsken, tror jeg, selv om det kanskje frister med ei gul kake da. ;-)
SvarSlettHei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.
SvarSlettSer helt fantastisk ut Frida :-D Sjokolade er aldri feil!!!
SvarSlettDenne så digg ut :-)
SvarSlettKan man lage sukrin melis selv? Ved å ha sukrin i foodprosessor?
SvarSlettHvor stor form brukte du?:)
SvarSlettSå fantastisk ut, gleder meg til å prøve den ut! Tror du det er mulig å bruke kakao istedenfor sjokolade, og hvor mye tror du det trengs da? Den samme mengden?
SvarSlettLekkert :-)
SvarSlettHei igjen. Her hvor jeg bor er det ikke å oppdrive sukrin. Kan jeg bruke Natren i stedet? Og visst så, hvor mye eller mindre?
SvarSlett@ Cecilie og Makro: Takk søte dere :)
SvarSlett@ Nelly: Takk for hyggelig kommentar. Nei, jeg har ikke prøvd kokosblomstsukker. Jeg har aldri hørt om det. Så det må jeg lese mer om :)
@ Helen: Flink du! Jeg prøver av og til å begrense melkeproduktene selv av og til, men jeg lykkes ikke akkurat med det. Melkeprodukter er jo så godt!
@ Sanne, tantebleik, khi & Grolla: Tusen takk :)
@ anonym x2: Jeg brukte en form med diameter på ca. 22 cm (hehe, måtte frem med målebåndet).
@ janicke: Mmm, sjokolade er verdens beste oppfinnelse tror jeg. Ingen over, ingen ved siden.
@ Line: Takk Line! Du er også flink! Hadde du bodd i nabolaget skulle jeg invitert deg på kaffe og kake i kveld ;)
@ Hannem: Kjempegod ide å gjøre om denne til en tropisk aroma-variant! Det tror jeg at jeg må prøve en gang. Hehe, ja, det burde jo egentlig bakes gul kake til påske.
@ Magne: Så stas! Alltid hyggelig å få besøk av deg ;)
@ Anonym: Ja, jeg tror du kan lage sukrinmelis i blenderen. Jeg har ikke prøvd med sukrin, men jeg har jo prøvd med sukker en gang i tiden, og fikk fint resultat med sukkeret.
@ Anonym: Nei, jeg tror ikke det blir spesielt vellykket å bytte ut sjokolade med kakao dessverre. Da må du heller finne en annen glasuroppskrift som er ment å lages med kakao. Med kakao tror jeg det blir fryktelig bittert, og litt rar konsistens.
@ Suzanne: Jeg har aldri brukt Natreen selv, så jeg vet ikke. Men jeg kan ikke se noen umiddelbar grunn til at du ikke skal kunne bruke Natreen i denne oppskriften.
for litt var kaffen klar... og for ei kake! Herlig, fikk bare delt den i to, hevet vel litt lite da, men det gjorde ingen verdens ting...!!!!!!!!
SvarSlettHva slags sjokolade bruker du? Sukkerfri, eller bare mørk sjokolade med sukker?
SvarSlettKaka så helt fantastisk ut... nam nam
Går det ann å bruke nøttebunnen til å lage en suksess-terte tror du?
@ Gitte: Sånne kaker er så uforutsigbare. I hvert fall for sånne som meg som ikke egentlig er så flink til å bake. Av og til blir de høye og av og til blir de lave, uten at jeg helt vet hvorfor. Men hurra for kake i Gitte-hjemmet!
SvarSlett@ Marionilona: Jeg brukte 86 % sjokolade (med sukker). Jeg tåler ikke maltitolen i de sukkerfrie sjokoladene. Men hvis du vil spare inn på karbene er jeg sikker på at det går fint å bruke sukkerfri sjokkis.
@ Marionilona igjen: Jeg glemte å svare deg om suksessterte. Jeg tror faktisk jeg bare ville ha brukt en vanlig suksessterteoppskrift til å lage suksessterte. Det er jo bare sukkeret/melisen som må byttes ut i den vanlige oppskriften. Suksessterte er litt mer kompakt og saftig enn denne bunnen.
SvarSlettDen så veldig god ut :D
SvarSlettHej!
SvarSlettJag vill tacka dig enormt mycket för det här receptet. Har länge letat efter en krämig chokladkaka som är enligt LCHF. Nu fann jag den! :D Tack!
Så bra Maja! Da håper jeg at du synes den blir god ;)
SvarSlettTror du det kunne vært godt med vaniljekremfyll i den også?
SvarSlettVanilje og sjokolade er jo så naam:P
Feil oppskrift...
SvarSletther er den riktige!
1 18.25 ounce package chocolate cake mix.
1 can prepared coconut pecan frosting.
3/4 cup vegetable oil.
4 large eggs.
1 cup semi-sweet chocolate chips.
3/4 cups butter or margarine.
1&2/3 cups granulated sugar.
2 cups all purpose flour.
Don't forget garnishes such as:
Fish shaped crackers.
Fish shaped candies.
Fish shaped solid waste,
Fish shaped dirt.
Fish shaped ethyl benzene.
Pull and peel licorice..
Fish shaped volatile organic compounds
and sediment shaped sediment.
Candy coated peanut butter pieces, Shaped like fish.
1 cup lemon juice.
Alpha resins.
Unsaturated polyester resin.
Fiberglass surface resins.
And volatile malted milk impoundments.
9 large egg yolks.
12 medium geosynthetic membranes.
1 cup granulated sugar.
An entry called 'how to kill someone with your bare hands'.
2 cups rhubarb, sliced.
2/3 cups granulated rhubarb.
1 tablespoon all-purpose rhubarb.
1 teaspoon grated orange rhubarb.
3 tablespoons rhubarb, on fire.
1 large rhubarb.
1 cross borehole electro-magnetic imaging rhubarb.
2 tablespoons rhubarb juice.
Adjustable aluminum head positioner.
Slaughter electric needle injector.
Cordless electric needle injector.
Injector needle driver.
Injector needle gun.
Cranial caps.
And it contains proven preservatives, deep penetration agents, and gas and odor
control chemicals. That will deodorize and preserve putrid tissue.
thrust me... den er bedre!
Kan du oversette?
SvarSlett@ Anonym: Hehe. Jeg har mine tvil ;)
SvarSlett@ Helle: Ja, hvorfor ikke? Vanliljekremfyll blir sikkert kjempegodt!
SvarSlett@ Anne Lene: Jeg håper ikke den forespørselen var rettet mot meg? ;)
SvarSlettFrida; Skal ikke tvile på fakta kjære!
SvarSlettNeida, bare troller jeg, grusomt kjedelig på jobb, så jeg så min lit til å ha det litt gøy;p
Tror hun mente jeg skulle oversette...
Noen snakker ikke fullt så flytende engelsk som andre vettu ;)
Ontopic: Kaken så nydelig ut den, men siden jeg avstår fra søtsaker så blir jeg lei meg når andre kan kose seg med slike herligheter!
Oh the cruel world we live in!
Hej!
SvarSlettFann din blogg genom att jag sökte på "lchf snickers" och jag har kollat igenom bloggen din nu och den är oroligt bra och inspirerande! :D Jag äter själv enligt LCHF metoden sen augusti just för att min kropp mår bättre av det men ibland vill man ha nya recept så det här tackar jag för :)
Har försökt göra pizzabottnar tidigare med ett x antal olika recept men många blir bara helt rare så ska prova den du har postat upp!
God helg! :)
- Sanna, svensken i Norge
@ Anonym: Litt trolling er lov i blant. Særlig hvis man må avstå fra søtsaker, til og med sukkerfrie søtsaker.
SvarSlett@ Sanna: Takk takk for veldig trivelig kommentar! Som jeg skriver i pizzabunnoppskriften, så blir nok ingen LCHF pizzabunner som en ordentlig tynn og sprø og herlig italiensk bunn. Men jeg håper du kan like denne likevel :)
Denne så rågod ut :-)
SvarSlettMed denne kaken tror jeg at til og med jeg kan vurdere lavkarbo. Og fint oppslag på vg nett!!
SvarSlett@ Lisbeth: Takk :)
SvarSlett@ Linn: Hehe, det er slettes ikke verst. Og takk! :)
Jeg synes alle LCHF kakebunner blir så tørre. Så jeg må bare spørre hvordan ble denne?
SvarSlettJeg synes først at den var tørr når den var helt fersk. Men så satte jeg den i kjøleskapet med fyllet på til dagen etter, og da var den ikke noe tørr lenger. Vet ikke helt hvorfor. Men jeg er enig med deg i at lavkarbokaker fort blir tørre dessverre.
SvarSlettFor noen flotte bilder av denne kaka. Tusen takk for at du har lagt dette ut på en blogg, som jeg fant, og bakte kaka samme kveld. Jeg er på lavkarbo og var i ferd med å sprekke, men unngikk dette pga. kakeoppskriften din. Har vært en hel dag på jobb og unngått både vafler og marsipankaka fordi jeg hadde medbrakt sjokokadekake med nøttebunn.
SvarSlettVanligvis klarer jeg meg fint uten vafler på fredagene. Jeg har et lite tricks, som er å spise en diger skje med rømme og bittelitt syltetøy på toppen.
@ hundeblogg: Tusen takk for en hyggelig kommentar. Godt å høre at kaka hjalp deg å holde fingrene av det høykarbiske kakefatet :)
SvarSlettHei
SvarSlettJeg laget denne i går, men fikk ikke til sjokoladefyllet. Det bare skilte seg, og jeg prøvde å røre kraftig - men til ingen nytte. Har jeg gjort noe galt i forhold til temperaturforskjeller på smeltet smør osv? Hva er trikset? :)
Så ergerlig. Jeg har igrunn ikke noen gode tips til deg. Mitt sjokoladefyll har det med å skille seg med jevne mellomrom det også, men det samler seg alltid når jeg tar fyllet av varmen og over i en bolle og pisker som bare pokker mens fyllet kjøles ned. Da får det også en litt kremete konsistens... Jeg gjør ikke noe spesielt med smøret, bare passer på at det ikke blir for varmt. Du kan evt. prøve å smelte sammen smør og sjokolade over et vannbad istedenfor rett i kjelen. Da har du mye større kontroll på temperaturen.
SvarSlettDenne kaken skal jeg lage til 17.mai!
SvarSlettVeit du om den kan fryses i porsjonsbiter?
Jeg har ikke prøvd, men man skulle tro at det går greit. Fortell gjerne hvordan det gikk å fryse den hvis du prøver :)
SvarSlettJeg skjønner bare ikke hvordan du har fått kaka så stor og luftig. Min ble flat og nesten for godt stekt, enda da hadde den kun stått inne i ovnen i 33 minutter.
SvarSlettÅ hvordan fikk du glasuren så fyldig og lys i fargen?
Cecilie
Å nei, så ergerlig! Jeg vet ikke helt hva jeg har gjort annerledes... Jeg har bare laget denne en gang, og da ble den sånn. Kan nøttene være mer finmalte? Eller eggene større? Jeg vet ikke... Jeg ser jo at det er en til av de som har kommentert her (Gitte) som også har fått en flatere kake. Det får meg til å lure på om jeg hadde veldig flaks da jeg bakte denne. Jeg husker jeg ble litt overrasket over resultatet selv. Kanskje jeg burde legge inn en advarsel i oppskriften, nå som det er to som har kommet med tilbakemelding om en flatere kake? I hvert fall inntil jeg har bakt den en gang til og sett om det ble samme resultat.
SvarSlettNår det gjelder glasuren, så var planen egentlig en mer mørk glasur. Men den skilte seg, så jeg måtte piske den kraftig mens den ble avkjølt for å få den samlet igjen. Det gjorde nok glasuren litt lysere i fargen enn planlagt. Hvis du har fått den mørkere betyr det sannsynligvis at du er flinkere til å smelte sjokolade enn det jeg er ;) Sjokoladeglasuren smaker etter min mening best, og ser lekrere ut når man faktisk får den ordentlig til som det høres ut som om du har gjort.
Hei igjen, å tusen takk for kjapp tilbakemelding.
SvarSlettElsker bloggen din, å er innom hvertfall en gang om dagen for å "stjele" tips og gode ideer:o)
Ang den kaken så aner jeg ikke hva som kan ha skjedd. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Kan være eggene, men d stod jo store egg, så tok de største jeg fant:o)
Å når man ikke bruker gjær, så hever jo den heller ikke. Trodde kanskje du doblet oppskriften.
Men uansett så ble den faktisk kjempe god. Hadde den med meg på besøk, å var veldig usikker om jeg turte sette den frem. Men fikk faktisk masse skryt, å nesten alt forsvart.
Med lavkarbo is til ble den nydelig.
Hadde ingen problem med glasuren. Den skilte seg ikke ut i det hele tatt, så godt det var noe jeg fikk riktig til:o)
Takk igjen
Cecilie
Så hyggelig å høre at du er ofte innom Cecilie! Og veldig bra å høre at kaka ble god, selv om den ikke ble så høy. Jeg får prøve meg på oppskriften en gang til selv også for å se hvordan det går... (Hehe, fint med en god unnskyldning.)
SvarSlettHei!
SvarSlettJeg har nylig oppdaget bloggen din, og takk og pris for d! Så masse herlig inspirasjon! =) Lagde denne kaka idag, og den falt virkelig i smak, nydelig god! Eneste forandringen jeg gjorde, var å ha i litt kanel og muskat i bunnen, sånn at den ble litt tropisk aroma aktig. Funka gull! Tusen takk for super oppskrift! =)
Kjempekoselig å høre at du finner inspirasjon her Britt! Og stas å høre at kaka falt i smak. Veldig lurt med kanel og muskat. Jeg synes jo bunnen var litt kjedelig i seg selv, men kan tenke meg at det blir litt mer fres i den med en tropisk aroma-vri. Det tipset skal jeg huske på neste gang jeg lager denne kaka.
SvarSlettDenne kaken lagde jeg til morsdagen i dag,
SvarSlettfantastisk god! Beste nøttekake jeg har smakt, og med Lindt 85% var sjokoladefyllet perfekt :)
Så bra! Hurra!
SlettHei!
SvarSlettJeg ble så inspirert av denne kaken, at jeg lånte nøttebunnen din til dagens påskekake :)