søndag 17. april 2011

Hvitløksgratinerte reker

Nydelige hvitløksgratinerte reker som kan spises som de er, rett fra formen med skje, med lavkarbobrød, eller inngå i en deilig søndagsfrokost/lunsj sammen egg og asparges.


2 porsjoner


150 g rensede reker

ca. 1-1,5 dl creme fraîche

1 stort fedd hvitløk - finhakket

1 ss hakket frisk dill

en liten skvis sitronsaft/bitteliten klunk hvitvinseddik

en klype salt

noen skiver ost (gjerne med litt smak, som jarlsberg)
__________________________________________________________________________________

Hvis du bruker reker i lage i stedenfor reker du har pillet selv, er det viktig at du klemmer vannet ut av dem.

Bland reker, creme fraîche, hvitløk, dill, sitronsaft/hvitvinseddik og en klype salt.

Ha blandingen over i 2 ildfaste porsjonsformer (ramekin).

Legg et par skiver ost på toppen av hver form.

Gratiner på 250 grader til osten er gylden. Pass på at de ikke gratinerer for lenge slik jeg gjorde med disse du ser på bildet under. Det som skjer da er at creme fraîchen koker så mye at osten forsvinner inn under creme fraîchen. De ser mye lekrere ut når osten får ligge som et lokk over gratengen. Dessuten blir rekene fort bli litt tørre og seige hvis de får for mye varmebehandling.


På dette bildet har jeg servert de hvitløksgratinerte rekene sammen med kokt asparges, et smilekokt egg og sprøstekt spekeskinke. Aspargesen fikk koke i tre minutter i saltet vann, og den sprøstekte spekeskinka laget jeg enkelt ved å legge dem i ett lag på en tallerken og kjøre dem 30 - 60 sekunder i mikroen.

6 kommentarer:

  1. Nyyyyydelig! Har reker i fryseren og en mann som piller reker i en forykende fart. Skulle tro han hadde det som jobb..hehe :-D Da blir det dette i påska!!!

    SvarSlett
  2. Nam nam Frida:). Ønsker deg en magisk påske

    SvarSlett
  3. @ Helen: Takk :)

    @ Janicke: Kjekte å ha en rekeskreller for hånden. God påske!

    @ Lila: Gode ønsker for påsken til deg også!

    SvarSlett
  4. Lager dette nå=)håper det blir bra!! takk for tips

    SvarSlett
  5. Det håper jeg også! Og bare hyggelig :)

    SvarSlett