Nam nam!
100 g malte hasselnøtter
100 g malte valnøtter
80 g smeltet smør
80 - 100 g mørk sjokolade (gjerne 86 %)
1/2 dl sukrin
frøene fra en vaniljestang (eller tilsvarende vaniljeekstrakt)
120 g kremost
3 store egg (eller 4 små)
1 toppet ts bakepulver
________________________________________________________________________________
Mal nøttene i en blender. Smelt smør og sjokolade sammen over svak varme. Visp sammen egg, kremost og sukrin, gjerne i blenderen. Bland sammen alle ingrediensene tilslutt.
Smak på røra. Det er mulig du vil ha litt mer sukrin. Det kommer litt an på hvor søt/bitter sjokolade du bruker.
Ha røra i muffinsformer. Stek på 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl før du spiser.
Oioioi for en spennende blogg du har!! Og milde for noen muffins!!
SvarSlettBle anbefalt denne bloggen - da jeg ba om hjelp etter et misslykket foccatciaprosjekt... - med glutenfritt mel som ble så harde så du milde... Også ser jeg du har en oppskrift - også så mye annet godt!! Lever på gluten og melkefri diett og med små forandringer kan jeg bruke flere av dine oppskrifter! Spennende!! Gleder meg til å følge deg videre!!
Klem Lokki
Mmm, det så utrolig godt ut!
SvarSlettHar kjapt gjort innkjøp til disse, bakt mange rare men gode muffinlignende saker til nå fra forskjellige bloggere og bøker, og til disse lurer jeg på hva duger best av små eller store former? Erfart at det kan være avgjørende for resultatet... Vann i munn! c",)
SvarSlettHvor mange karbohydrater er det ca i desse da?
SvarSlettSer nydelige ut! Og ikke så avanserte heller :)
Disse må jeg prøve - Kjekt med flere oppskrifter på muffins :)
SvarSlettHei :) har du forslag til hva jeg kan erstatte kremosten med? ( meierifritt)
SvarSlett@ Lokki: Tusen tusen takk for en generøs kommentar. Det varmer.
SvarSlettJa, det er ikke mye gluten å spore i lavkarbokosten. Melkeprodukter derimot... Men det finnes vel kanskje gode erstatninger for slikt :)
@ Mona: Takk :)
@ Gitte: Jeg har laget disse i store muffinsformer. Har ikke prøvd små. Men det funka jo fint i de store i hvert fall.
@ Anarko: Sorry, jeg har ikke regna på det. Det kommerjo veldig an på hva slags sjokolade du bruker da.
@ Makro: Veldig kjekt ;)
@ Anonym: Hmm... Ikke sånn umiddelbart. Kanskje "Lev Livet Lett Lokki" (se øverste kommentar) har noen gode tips? Hun lever jo også melkefritt... Du kommer til bloggen hennes om du klikker på navnet.
Å hjelp, disse ser fantastisk saftige og gode ut! Nå blir det definitivt baking til helgen ;)
SvarSlettnam nam :-D Dette ser bare lekkert ut!! Får vann i munnen! Perfekt for en sjokolade-elsker.
SvarSlettstørre jo bedre ja, 5min igjen i ovnen nå, også skal de AVKJØLES, tortur kalles det ..... ; )
SvarSlett@ Maya: Takk takk og lykke til med bakinga!
SvarSlett@ Janicke: Mhm! Jeg tror faktisk de kan tåle enda litt mer sjokolade i seg enn jeg hadde ;)
@ Gitte: Jeg blir så imponert over hvor rask du er i avtrekker'n. Håper muffinsene dine blir verdt ventinga.
Oj disse så skikkelig gode ut! Må prøves!
SvarSlettHvilken kremost bruker du?
Takk. Jeg bruker vanligvis Philadelphia naturell.
SvarSlettmm..åå.. til himmels og tilbakers! Nok et ydmykt takk for meddelelse : )
SvarSlettMmmm, lagde disse i dag! Brukte store former, ble 9 stk, hadde ikke formene mer enn halvfulle. Da ble de perfekte på 15 min. Neste gang tror jeg jeg skal lage de litt større så de fyller formene til kanten. ferdigstekte. De ble kjempe-nøtte-gode!!
SvarSlett@ Gitte: Godt å høre at du likte dem :)
SvarSlett@ Kine: Så bra at muffinsene falt i smak. Og takk for info om antallet du fikk. Jeg ser jo at jeg ikke har skrevet noe om verken antall muffins eller størrelse på muffinsformer i oppskriften. Det burde jeg nok ha gjort.
Muffinsene står i ovnen! Gleder meg masse til å smake!! :D
SvarSlettJeg fikk 20 muffins i små former! :)
Håper de ble gode :)
SvarSlettDette ser godt ut, men nå er det brownies etter din oppskrift som står i ovnen. Dem skal vi kose oss med i helga, med krem og bringebær..
SvarSlettMmmmm! Må innrømme at browniesene er jo egentlig best ;) Nå ble jeg litt misunnelig.
SvarSlettJeg har laget et versjon av disse som ble kjempegode! Du kan se hvordan jeg lagde de på bloggen min. :) Takk for inspirasjon!
SvarSletthttp://dagsmeny.blogspot.com/2011/03/sjokolademuffins.html
@ Dagsmeny: Det var en spennende variant. Lurt med kokosmel :)
SvarSlettHei.
SvarSlettTakk for mye god lesing og inspirasjon!
Nå er disse muffinsene prøvd. Gode!
JEg smakte på en mens de var varme, men de er definitivt best kalde. Kjæresten er enig :-)
Takk Trine. Bra at du likte muffinsene. Jeg er enig i at de er mye bedre når de er blitt kalde :)
SvarSlettHei
SvarSletttror du man kan bytte ut hasselnøtter med mandler?
Reagerer på hasselnøtter. Men de så utrolig gode ut, så må teste de ut:)
Det går nok helt fint :)
SvarSlettHei
SvarSlettKan man bruke vaniljesukker istedet for vaniljestang:o) ?
Hvis du vil holde lavkarbohydratnivået lavt ville jeg droppet vaniljesukkeret. Det er stort sett bare sukker, og vaniljesmaken er ikke ekte vanilje, men vanilin. Man kan få kjøpt ekte vaniljepulver på for eksempel helsekosten. Har du ikke muligheten til å handle vaniljestang eller vaniljepulver, så finnes det vaniljeessens (også vanilin) på små flasker på butikken.
SvarSlettHar "stjålet" oppskriften din, og så har jeg linket oppskriften til din side...
SvarSletthar også laget frokost rund stykkene og de ble utrolig gode, og veldig mettende...
http://janneshobbyrom.blogg.no
Så hyggelig Janne. Og superlurt med kokos i muffinsene. Jeg tipper de med kokos er best!
SvarSlettnam!
SvarSlettGår det ann å bruke mandelmel i steden for di andre nøttene?
Jeg har ikke prøvd. Men man skulle tro det kan gå greit. Jeg tror imidlertid at du må redusere mengden, fordi mandelmel binder fuktighet på en helt annen måte en malte nøtter. Så tilsett litt og litt av melet av gangen og stopp der du synes røra ser tykk nok ut.
SvarSlettDisse må testes ut! Men har du et alternativ til smøreosten for meg som ikke skal ha melkeprod?
SvarSlettGodt spørsmål. Jeg vet ikke... Kokoskrem kanskje? Vet ikke om de vil henge sammen like bra da...
SvarSlettJeg ville kanskje heller ha laget disse hvis jeg skulle lage melkefrie sjokolademuffins: http://lchf-bloggen.blogspot.com/2011/02/black-sunday.html.
Jeg synes i grunn de er bedre også. Men mer kompakte da. Det funker fint å tilsette litt hakkede/malte nøtter i dem også hvis du vil.
Hei!
SvarSlettBruker du sukkerfri sjokolade i oppskriftene eller vanlig mørk sjokolade.
Går vel kanskje ann å bruke supermat sjokolade, syns den er så god den du lager selv:)
Tusen takk for mye inspirasjon:)
Hilsen Linda
Hei Linda
SvarSlettJeg bruker vanligvis mørk sjokolade (86 %), dels fordi jeg ikke tåler maltitolen i den sukkerfrie sjokoladen spesielt godt, og dels fordi jeg synes det smaker bedre. Men hvis du vil spare på karbene, er det ingenting i veien for å bruke sukkerfri sjokolade. Supermatsjokolade har jeg ikke prøvd å bruke, men jeg skulle vel tro at det kan gå like bra.
Hyggelig å høre at du finner inspirasjon her :) Takk!
Kan disse fryses? :-)
SvarSlettJepp
SvarSlettTestet denne oppskriften i dag, og de ble veldig gode... Også selv om jeg glemte å ha i vanilje :-)
SvarSlettSå bra Pia :)
SvarSlettGår det bra å bruke kremfløte i stedetfor kremost? Har så lyst til å lage disse i kveld, men har ikke kremost i huset :(
SvarSlettDEILIGE muffins.. :-D
SvarSlett@ Anonym: Beklager sent svar. Jeg er usikker på resultatet med kremfløte. Hvis du forsøkte vil jeg gjerne høre hvordan det gikk :)
SvarSlett@ Anja: Hurra!
Jeg lagde disse i dag, og de ble nydelige. Jeg hadde derimot ikke valnøtter så jeg erstattet de 100g valnøtter med 50g peanøttmel og 20g koksmel. Det ble litt tørt, så jeg hadde også en liten dæsj kremfløte oppi. Det ble 20 små , helt fantastisk gode muffins. Takk for en super oppskrift.
SvarSlettHei ☺ Disse så utrolig gode ut. Disse skal prøves �� Kann jeg få legge ut oppskrift på bloggen min? Jeg skal selvfølgelig linke til bloggen din ��
SvarSlett