Purren blir mør og søt og absolutt fantastisk når man tilbereder den på denne måten. Jeg liker dette tilbehøret spesielt godt til fisk, men det kan sikkert brukes i andre sammenhenger også. Originaloppskriften kommer fra Simply Recipes.
4-6 purrer
1 hvitløksbåt - finhakket
3-4 ss smør
salt
1 ts tørket timian
1 ts sukrin
1 laurbærblad
1 kopp hvitvin eller grønnsakskraft (evt. vann og hvitvinseddik)
1/4 kopp hakket persille
_______________________________________________________________________________
Del purren på langs, og vask godt ut av den. Del purrene på tvers slik at du får 3 biter på hver purrelengde.
Varm smør i en panne som er stor nok til å romme all purren i et lag. Stek purren med kuttsiden ned i et par minutter til den får litt farge.
Snu purren, salte litt, og stek på andre siden i et par minutter.
Snu purren igjen med kuttsiden ned. Krydre med mer salt, timian og sukrin. Hell hvitvin/kraft over sammen med laurbærbladet. Sett et lokk på pannen og la putre forsiktig i 35 - 45 minutter.
Fjern lokket og sett opp temperaturen. La koke til væsken har redusert til halvparten.
Strø hakket persille over, rør forsiktig, og server.
Her er den braisserte purren servert med kokt torsk med egg- og persillesaus. Bra kombo!
Litt lei meg for at jeg ikke har purre i kjøleskapet, skal ha torske kjaker i dag- hadde vært perfekt tilbehør:)
SvarSlettMmm, torskekjaker med braissert purre.... det høres ut som en bra kombo. Du får handle inn purre til neste gang du har kjaker i hus ;)
SvarSletttorskekjaker??? Altså.....finnes sånt i handelen??
SvarSlettMen er sikkert godt! :P Og purren skal jeg prøve.
Alexia, jeg tror torskekjaker er veldig nordnorsk. Jeg har ikke snublet over torskekjaker siden jeg bodde i Nord-Norge. Men nå har jeg i grunn ikke lett så veldig etter dem etter at jeg kom til Østlandet igjen altså. Mulig det er å oppdrive om man spør om å bestille i fiskedisken eller fiskehandelen?
SvarSlettåååå dette ser super duper ut :-D
SvarSlettTakk Janicke :)
SvarSlett