Nam nam!
4 - 6 porsjoner
4 plater gelatin
200 g bringebær du kan godt bruke frosne bringebær som tines opp før bruk)
2 egg
2 ss sukrin
litt sitronsaft
1/4 dl kokende vann
2 1/2 dl fløte
evt. friske bær til pynt
____________________________________________________________________________________
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 10 min.
Mos bærene, gjerne i en blender.
Pisk egg og sukrin til eggedosis og bland med bærmosen.
Smak til med sitronsaft og evt litt mer sukrin.
Klem vannet ut av gelatinplatene. Ha i det kokende vannet, og rør til gelatinen er oppløst. Visp gelatinen inn i eggedosblandingen i en tynn stråle.
Visp kremfløten stiv og vend den forsiktig inn.
Fyll i dessertskål eller porsjonsglass og sett dem kaldt for å stivne, ca 2 timer.
På bildene har jeg pyntet bringebærfromasjen med tørkede blomster, eller hakket mørk sjokolade og revet sitronskall.
Liker du denne fromasjen (selvfølgelig gjør du det), så vil jeg også anbefale denne deilige friske sitronfromasjen.
Dette ser himmelsk ut!! Fromasj er nydelig og du pynter jo så fint :-D
SvarSlettJeg ELSKER fromasj !! Skal prøve din variant og :)
SvarSlettDette er definitivt en hit!!! gleder meg til å lage den:) Helén
SvarSlettFromasj e kjempegodt!!! :)
SvarSlettThis looks very good!!
SvarSlettGo check my LIGHT nd DIET-LIKE cook blog at
www.beinitaly.blogspot.com
Today I m giving the ingredients for CHICKEN WITH LEMON AND GREEN OLIVES
Lenge siden jeg har laget/spist fromasj - dette ser kjempgodt ut!!
SvarSlettOg veldig pent pyntet med tørkede blomster!!
Flinka! Utrolige flotte bilder:)
SvarSlettTakk alle!
SvarSlettDet ser digg ut. Jeg liker denne bloggen. God beskrivelse av oppskriftene og fine bilder. Veldig bra. :)
SvarSlettTusen takk Thika! Det var jo en særdeles hyggelig tilbakemelding. Takk igjen :)
SvarSletthmmmm! Har laget denne til meg selv til lørdagskvelden. Den smakte deilig før jeg satt den inn i kjøleskapet så nå gleder jeg meg til den er klar! Nydelig pynt du hadde på forresten, er den selvlaget?? I så fall, fortell fortell!!!
SvarSlett;o)
Lørdagskveldshilsen fra Kjersti
Takk Kjersti! Håper den smakte like deilig når du tok den ut av kjøleksapet igjen.
SvarSlettPynten er nok ikke hjemmelaget. Jeg kjøpte den på bondens marked i høst en gang fra Aukrust Gard og Urteri. Det er blant annet tørket ringblomst og kornblom tror jeg. Blomstene gjør absolutt ingenting for smaken, men det ser jo lekkert ut da. Det er sikkert mulig å bestille fra gården. De har mye deilig krydder og te også.
http://www.aukrust-nordgard.no/
Hei! Jeg bynte på LCHF igjen nå i tirsdag etter 1 års opphold (graviditet og amming) og d er utrolig hvor mange nye sider man finner! Mye mer inspirerende å spise LCHF nå enn d var for 4år siden da jeg startet første gang :)
SvarSlettSiden din er kjempekjekk! Å denne fromasjen din lagde jeg idag, ble kjempegod :) Hadde den i brukte yogurtbokser siden jeg skulle ta de me på besøk, de ble godt mottat :D Hadde litt revet mørk sjoko på og en myntekvist!
Fortsett i samme stil! Gleder meg til å følge bloggen din :)
Ja, det har egentlig vært en utrolig utvikling de siste par åra. Det ser ut til at interessen bare har eksplodert!
SvarSlettKjempelurt å putte fromasjen i yoghurtbokser for frakt!Og gøy å høre at de ble godt mottatt :)
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)
Dette har vært en dessert-helg uten like. Gikk fra din Pannacotta med bringebærsaus til denne, gjestene elsket dem begge :-)
SvarSlettBloggen din er det jeg kaller kunst. Alt fra selve oppskriften til utøvelsen av den ..og de ufattelig vakre bildene. Bravo!
Tusen tusen takk Stella. Jeg blir jo helt rørt av en så utrolig generøs tilbakemelding! Jeg er glad for å høre at gjestene dine satte pris på dessertene.
Slett