Dette var en rask og enkel hverdagsmiddag. Godt var det også.
1 egg
1/2 dl fløte
1/2 ss fiberhusk
4-5 ts hjemmelaget tacokrydder
2 - 3 fedd finhakket hvitløk
1/2 finhakket chili uten frø
1/4 finhakket løk
1/2 finhakket tomat
400 gram kjøttdeig
salt & pepper
smør eller olje til steking
____________________________________________________________________________________
Visp sammen egg, fløte og fiberhusk, og la stå og tykne i noen minutter.
Bland resten av ingrediensene i fløteblandingen.
Form kjøttboller ved hjelp av to spiseskjeer, eller med hendene. Bruker du hendene er det lurt å fukte hendene i kaldt vann før du ruller kjøttboller. Da setter ikke deigen seg fast i hendene dine på samme måten.
Stek kjøttbollene på middels varme til de er gjennomstekte.
Server dem for eksempel med litt salat, tomat, litt revet ost og rømme.
...
Hei, stemmer det med 4-5 ts tacokrydder til 400gr kjøttdeig ?
SvarSlettDu skriver at til vanlig taco bruker du 1-2 ts til 100gr. kjøttdeig........... c",)
Jepp, det stemmer :) Men det er ikke noe i veien for at du krydrer dem sterkere hvis du vil ha dem sterkere. I og med at jeg hadde en del hvitløk og chili i dem synes jeg det holdt. Men de ble ikke veldig hotte altså.
SvarSlettVille bare slenge inn et lite tips om en app til iPhone og iPad; MatvareInfo.
SvarSlett38 næringsstoffer, bl.a. karbohydrater, for 1200 norske matvarer.
Dataene er utarbeidet av Mattilsynet, UiO og Helsedirektoratet.
Kan være kjekt ifm lchf.
http://itunes.apple.com/no/app/matvareinfo/id404806019
Tacokrydder er alltid en vinner her i huset :-)
SvarSlettHehe, tacokrydder er en vinner i hele Norges land tror jeg. Det er jo godt da.
SvarSlettså syykt godt ut!! må prøves
SvarSlettDet var digg notdiamonds, så de kan trygt prøves:)
SvarSlettTakk for tips! veldig smaksrike bilder ;)
SvarSlett