søndag 28. november 2010

Tacokjøttboller

Dette var en rask og enkel hverdagsmiddag. Godt var det også.


1 egg

1/2 dl fløte

1/2 ss fiberhusk

4-5 ts hjemmelaget tacokrydder

2 - 3 fedd finhakket hvitløk

1/2 finhakket chili uten frø

1/4 finhakket løk

1/2 finhakket tomat

400 gram kjøttdeig

salt & pepper

smør eller olje til steking
____________________________________________________________________________________

Visp sammen egg, fløte og fiberhusk, og la stå og tykne i noen minutter.

Bland resten av ingrediensene i fløteblandingen.

Form kjøttboller ved hjelp av to spiseskjeer, eller med hendene. Bruker du hendene er det lurt å fukte hendene i kaldt vann før du ruller kjøttboller. Da setter ikke deigen seg fast i hendene dine på samme måten.

Stek kjøttbollene på middels varme til de er gjennomstekte.

Server dem for eksempel med litt salat, tomat, litt revet ost og rømme.




...

8 kommentarer:

  1. Hei, stemmer det med 4-5 ts tacokrydder til 400gr kjøttdeig ?
    Du skriver at til vanlig taco bruker du 1-2 ts til 100gr. kjøttdeig........... c",)

    SvarSlett
  2. Jepp, det stemmer :) Men det er ikke noe i veien for at du krydrer dem sterkere hvis du vil ha dem sterkere. I og med at jeg hadde en del hvitløk og chili i dem synes jeg det holdt. Men de ble ikke veldig hotte altså.

    SvarSlett
  3. Ville bare slenge inn et lite tips om en app til iPhone og iPad; MatvareInfo.
    38 næringsstoffer, bl.a. karbohydrater, for 1200 norske matvarer.
    Dataene er utarbeidet av Mattilsynet, UiO og Helsedirektoratet.
    Kan være kjekt ifm lchf.

    http://itunes.apple.com/no/app/matvareinfo/id404806019

    SvarSlett
  4. Tacokrydder er alltid en vinner her i huset :-)

    SvarSlett
  5. Hehe, tacokrydder er en vinner i hele Norges land tror jeg. Det er jo godt da.

    SvarSlett
  6. så syykt godt ut!! må prøves

    SvarSlett
  7. Det var digg notdiamonds, så de kan trygt prøves:)

    SvarSlett
  8. Takk for tips! veldig smaksrike bilder ;)

    SvarSlett