lørdag 27. november 2010

Torsk Masala

Denne krydderblandingen har jeg rappa fra Lekkermunn. Den gir torsken en deilig smak av India.


Til fire personer 


800 gram torsk eller hyse

1 fedd hvitløk

1 ts garam masala

1 ts chilipulver

1/2 ts gurkemeie

1 ts salt

2 ss finhakket koriander

4 ss olivenolje

3 ss sitronsaft
_______________________________________________________________________________

Sett ovnen på 180 grader.

Bland sammen alt krydderet, oilvenoljen og sitronsaften. Pensle torskefileter på begge sider, og legg i en ildfast form. Stek i 12 - 14 minutter.





Her har jeg servert fisken med kål i strimler stekt i smør og krydret med chiliflak og fersk koriander. Og med litt raita og cashewnøtter på toppen.

6 kommentarer:

  1. Spennende! Indisk da tenker jeg med en gang kylling eller kjøtt, men ingen grunn til at det ikke blir like godt-eller bedre med fisk:)

    SvarSlett
  2. Ja, indisk krydring er jo bare supert til fisk. Særlig til hvite fiskesorter som ikke har så mye smak i seg selv.

    SvarSlett
  3. Dette var en spennende fiskerett :-)

    SvarSlett
  4. Ja, deilig å kunne variere fisken litt i blant :)

    SvarSlett
  5. Wow! Dette ser jo fantastisk godt ut, og bildene dine gjør det jo ekstra fristende! Sikkert en vinner selv med bruk av fileter av annen fisk også.

    SvarSlett
  6. Takk Magnus! Og så artig fiskeside du har. Den skal jeg bruke litt tid på :)

    SvarSlett