lørdag 30. oktober 2010

Liksomindisk kylling

"Liksom"indisk fordi dette er etter min mening en sterkt forenklet versjon av indisk mat. I hvertfall når det kommer til krydringen. Retten er dermed litt enklere å smelle sammen enn de fleste indiske retter jeg har laget, men likevel er dette kjempegodt. Retten er ganske mild, så liker du det hot så bør du øke mengden cayenne.



Til fire personer

2 stk løk

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær, skrelt

2 ts karri

1 ts cayennepepper

2 ts spisskummin

1 boks kokosmelk

6 kyllinglår, delt i to ved leddet

2 stk tomatbokser

100 g cashewnøtter

4 ss yoghurt naturell

4 ss frisk koriander

4 ss smør, til steking

salt & pepper
_______________________________________________________________________________

Skjær to løk i skiver, hakk hvitløk og ingefær. Stek løk, hvitløk og ingefær i fem minutter på middels varme. Pass på å ikke svi hvitløken.

Ha på karri, cayennepepper og kumin og stek videre i to minutter. Ha i kyllingbitene og vend dem godt rundt. Ha i tomater og kokosmelk. La det koke i 40 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Ha i cashewnøtter, yoghurt, og dryss på litt frisk koriander.




Utskriftsvennlig versjon

2 kommentarer:

  1. Indiskesmaker er super godt :-)Gryter og krydder er nydelig nå når vi går mot kaldere tider!!

    SvarSlett
  2. Ja, jeg vet ikke hvor indisk jeg egentlig synes denne var. Men den var god i alle fall. Og enig, senhøst er definitivt grytetid :)

    SvarSlett