tirsdag 20. april 2010

Laksepålegg med Pesto

Laks er noe jeg spiser til middag ganske ofte. Og når jeg lager laks til middag sørger jeg alltid for å lage litt for mye. Rester av laks er nemlig veldig anvendelig og kan brukes i salater, omeletter eller som pålegg. Her kommer en oppskrift på et laksepålegg som både kan legges på lavkarbobrød, i hjertesalatblader, eller som tilbehør til lunsjsalaten.



150 g kokt eller stekt laks

ca. 2 toppede ss majones

hakket vårløk eller gressløk

1 ss sitronsaft

2 ts pesto

nykvernet pepper
__________________________________________________________________

Bland alle ingrediensene godt. Ikke ha all majonesen oppi med en gang, det kan hende du vil ha litt mindre majones. Eller mer. Det kommer litt an på hvor fuktig pestoen er og hvor godt stekt laksen er. Tørrstekt laks krever mer majones enn saftig ovnsstekt laks for eksempel. 


 Laksepålegg på lavkarbo knekkebrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar