søndag 18. april 2010

Vietnamesisk laks og dillsuppe

Dette er en klassisk vietnamesisk suppe som lages på bare noen få minutter. For meg var dette en favoritt fra første stund. Normalt skal suppa serveres med nudler i bånn av suppeskåla, men de hopper vi over.

På grunn av tamarind og tomat er suppa syrlig på smak. Tamarind er en ingrediens som kan være en utfordring å få tak i, men går du i en litt valassortert innvandrerbutikk så burde det går greit å få tak i enten tamarindpasta eller tamarindpulver. Begge deler funker i denne oppskriften.  

Oppskriften har jeg mer eller mindre rappa fra bloggen Une-deux Senses.



2-3 porsjoner



8-9 dl vann

1 ss kyllingfond

1 ss olivenolje

1 liten løk i tynne skiver

1 kopp cherrytomater delt i to

400 - 500 g laks uten skinn delt i terninger

2-3 ts tamarind  (ta litt av gangen og smak til du får passe syrlighet i suppa)

2 fedd finhakket hvitløk 

1/2 kopp hakket dill 

fiskesaus (asiatisk)

nykvernet pepper

vårløk 
__________________________________________________________________

Varm oljen over medium varme i en suppekjele. Tilsett løken og stek til den er blank og myk. 

Tilsett laksen og hell vann og kyllingfond over. Tilsett tomatene og tamarind, skru opp varmen og kok opp. Skum av suppen.

Så fort suppen har kokt opp kan du skru ned varmen igjen og sette kjelen litt på siden av platen slik at laksen bare får trekke i kraften i noen minutter.

I mellomtiden strimler du opp vårløken på langs.  

Rett før servering tilsetter du dill og hvitløk. Mens dette varmes opp i et minutts tid smaker du til suppa med fiskesaus og svart pepper. Husk at fiskesausen er istedenfor salt.

Hell i tallerkner og topp det hele med vårløk i strimler.

 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar