Knutekål er blitt en favoritt i mitt kosthold etter at jeg begynte med lavkarbokost. Jeg synes det er merkelig at knutekålen ikke er mer vanlig i butikken, for den har etter min mening mange gode egenskaper som grønnsak. Heldigvis er den ganske lett å få tak i innvandrerbutikker.
Denne mosen er helt perfekt der du ellers ville brukt potetstappe.
2 porsjoner
2 knutekål
1 ss creme fraiche eller seterrømme
pepper
1 kyllingbuljongterning
Krydderurter eller annet krydder som hvitløk, muskat eller hva du ellers måtte finne på.
Evt. salt
_____________________________________________________________________
Skrell knutekålen og kutt den i mindre biter. Ha bitene i en kjele, dekk med vann, ha i en buljonterning og la dem koke under lokk i minst en halvtime.
Hell av vannet og la knutekålen dampe av. Dette er viktig for å unngå for mye væske i mosen, Tilsett rømme eller creme fraiche og pepper. Bruk potetmoser og mos knutekålen. Jeg foretrekker potetmoser fremfor stavmikser fordi jeg liker at mosen blir litt grov. Med stavmikser blir det mer puré enn mos.
Tilsett krydderurter eller krydder etter smak. Rør rundt.
Hvis du synes det er for mye væske i mosen lar du den koke i noen minutter på svak varme og under omrøring til den overflødige væsken er kokt bort.
Smak evt. til med litt salt.
På det siste bildet er knutekålmos servert sammen med torsk med egg- og baconsmør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar