1 squash
litt salt
3 eggeplommer
1-1,5 dl kremfløte
pepper
smør
400 g kyllingkjøttdeig
1-2 ts pesto
noen cherrytomater
noen aspargestopper
100 g revet parmesan
__________________________________________________________________
Del squashen i to på langs og bruk en ostehøvel til å skjære tynne lange "tagliatelle"-strimler av squashen. Legg squashen i et dørslag og dryss litt salt på squashen. Rør litt i strimlene så saltet fordeler seg. Saltet trekker vannet ut av squashen. La det stå i minst 15 minutter.
Sett på en kjele vann som kan koke opp mens du steker kjøttdeigen.
Visp sammen eggeplommer, fløte, halvparten av parmesanosten og litt pepper i en liten bolle.
Varm litt smør i en panne. Stek kyllingkjøttdeigen. Ikke hakk kjøttdeigen, men la det heller være noen store biter. Mot slutten av steketiden har du asparges og halve cherrytomater og pesto sammen med kjøttdeigen.
Når vannet koker og kjøttet og grønnsakene er helt ferdige skal du koke squashen. Alt som skjer fra nå skal skje fort. Ha squashen i det kokende vannet og la den koke i 30 sekunder. Ha squashen i et dørslag. Ha eggeblandingen og halvparten av kjøttdeigen og grønnsakene i kjelen du kokte squashen i, rist squashen i dørslaget så du blir kvitt mest mulig vann på kortest mulig tid, og ha squashen i kjelen. Rør rundt. Sett kjelen på platen og la det koke forsiktig i ca. 30-60 sekunder til. Nå skal eggeblandingen ha fått akkurat passe sausekonsistens.
Legg carbonaraen på tallerkner. Legg resten av kjøttet og grønnsakene over, og topp det hele med resten av parmesanosten og litt nykvernet pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar