torsdag 2. august 2012

Lavkarbo løkringer


Ah, disse løkringene er absolutt herlige. Crispy og salte på utsiden, myke og søte på innsiden. Jeg er helt solgt. Lag en god dip (chilidip eller sennepsdip), og kjøp inn et par (lavkarbo) øl. Disse er nemlig et helt perfekt følge til en iskald øl.

Jeg har valgt å bruke kikertmel, fordi det var det jeg hadde i skapet. Men jeg mistenker at det er større sjanse for at mange av dere lavkarbospisere heller har kokosmel. Det funker minst like bra, og har færre karbohydrater.

Inspirasjonen til denne oppskriften har jeg hentet fra den fine lavkarbovennlige bloggen I breathe... I'm hungry...

Og du... Husk å ha et lokk liggende klart til jernpannen i tilfelle du skulle være så uheldig at oljen tar fyr. Som du sikkert vet må du aldri aldri bruke vann om det skulle ta fyr i olje.


1 stor løk

1 stort egg (eller 2 små)

3 ss kikertmel (eller kokosmel)

3 ss finrevet parmesan

1/4 ts hvitløkspulver

1/3 ts tørket persille

1/4 ts cayennepepper

litt salt

rapsolje til fritering
_______________________________________________________________________________

Varm oljen i en jernpanne. Jeg bruker så mye olje at jeg oljen er omtrent halvannen cm dyp i pannen. Pisk eggene i en bolle, og bland mel, parmesan og krydder i en dyp tallerken. Skrell og skjær løken i skiver, og del skivene opp i ringer.

Dypp en og en ring i eggene og deretter i melblandingen. Dersom du synes at for lite mel fester seg på løken, dypp løken en gang til i eggene, og deretter i melblandingen på nytt.  Men ikke overless løken med melblanding. Jeg må alltid bruke litt mindre enn jeg tror jeg vil ha. Du ser ganske fort hva som er passe etter hvert som du steker løkringene.

Når oljen virker varm nok har du en løkring i. Hvis det freser rundt løkringen er det varmt nok. Begynner det å ryke av oljen er det definitivt for varmt. Ha løkringene i kjelen med varm olje, etter hvert som du har dyppet dem i egg og mel. Snu løkringene etter en stund, slik at de blir jevnt brune på begge sider. Ta dem opp og la dem renne av på et kjøkkenpapir etter hvert som de blir ferdige.

Lag en dip. Chilidip passer bra. På bildene har jeg servert løkringene med en sennepsdip bestående av 1/3 majones, 1/3 créme fraîche og 1/3 skånsk sennep. Ketchup er også klassisk tilbehør. Løkringene spises nylagde og varme.



24 kommentarer:

  1. Disse må jeg teste!! Løkringer er jo superdigg. Har til og med kikertmel stående :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Da håper jeg du blir fornøyd med denne varianten Helene :)

      Slett
  2. Nam nam :D. Ble de som ekte løkringer? Ble løken myk inni ? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, myke og søte inni :) Smaken utenpå blir litt annerledes enn når du bruker hvetemel, men gode altså.

      Slett
  3. Dessa måste ju testas för jag älskar lökringar.
    Ha en bra dag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvem liker ikke løkringer? Ha en fin helg :)

      Slett
  4. Moro du nevner øl, kjøpte i dag, 1gr restsukker pr. Liter, så da skal det bli ringer og! ; )

    SvarSlett
    Svar
    1. 1 gr per liter er jo ingenverdensting! Flaks at du har øl i hus, så har du en god unnskyldning til å lage løkringer :D

      Slett
    2. Har jo glemt å bare må si at ringene var diggbare selv uten parmesan, kan nesten ikke vente til med!!!

      Slett
  5. Nam... Tennene løper i vann :-)
    Så skikkelig fristende ut!!

    SvarSlett
  6. Brukte panerings-oppskriften på egenfisket gjeddefilet i steden for løkringer og stekte bare vanlig i panna, men det smakte fortreffelig! Brukte kokosmel i steden for kikertmel. Helt perfekt :)

    SvarSlett
  7. Hei Frida

    Har du testet ut friteringen av squash? Fikk noe alldeles nydelige tapas med fritert squash på Kreta, men aner ikke hvordan man lager det : (

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke prøvd, men det står definitivt på lista over ting jeg vil teste ut. Tipper man kan lage det på lignende måte som disse løkringene.

      Slett
  8. Marianne Fisker20 august, 2012 22:40

    Hvor er de gode! Jeg vidste slet ikke, st jeg havde savnet løgringe før jeg smagte disse! Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem :-). Tusind tak for en skøn blog, jeg skal helt sikkert afprøve mange flere af dine opskrifter.

    SvarSlett
  9. Hei!

    Takk for oppskrift! Vi har prøvd, blogget og lenket til deg på bloggen vår. :-)

    Kari & Hanne

    SvarSlett
  10. Jag älskar lökringar! Det här receptet måste jag prova.

    SvarSlett
  11. Hei Frida! Hvor er du? Håper du har det bra!

    SvarSlett
    Svar
    1. Har det fint, men har vært opptatt med mye annet denne høsten. Det har bare ikke vært overskudd til bloggen. Håper på å finne tilbake om ikke så alt for lenge.

      Slett
  12. Masse fantastiske oppskrifter i denne bloggen. Min beste kokebok faktisk:)) Håper det kommer mere

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusentusen takk! Det varmer å høre at du finner inspirasjon her. Jeg håper også at det kommer mer om ikke så alt for lenge ;)

      Slett
  13. Hei, venter på flere spennende oppskrifter :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Da får vi håpe at det ikke blir så lenge til jeg får lagt ut flere ;)

      Slett