onsdag 11. juli 2012

Vaniljedessert med rabarbra og jordbær

Dette er egentlig en slags crème brûlée-oppskrift. Men jeg har droppet karamelisering av sukker på toppen, og erstattet det med litt hakket jordbær. Det passer perfekt sammen med den syrlige rabarbraen. En herlig og frisk sommerdessert!




4 porsjoner

150 g rabarbra

1 ss smør

0,5 dl sukrin

1 vaniljestang

3 dl kremfløte

0,5 dl sukrin

3 eggeguler

8 - 12 jordbær
__________________________________________________________________________________

Skjær rabarbra i biter. Ha smør i en kjele over medium til høy varme og ha rabarbra og sukrin i kjelen. Fres rabarbraen under omrøring i 2 - 3 minutter til rabarbraen begynner å bli myk. Smak til om du synes det er søtt nok. Jeg liker at rabarbraen er ganske syrlig, som en kontrast mot den søte vaniljekremen og jordbærene, men det kan hende du vil ha de litt søtere. Fordel rabarbraen i fire små ildfaste skåler (ramekin).

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestang og frø i en kjele sammen med fløten og kok opp under omrøring. Sett til siden og la fløten kjøles ned.

Rør sammen sukrin og eggeguler. Ta vaniljestangen ut av fløten, og hell fløten over eggegulen mens du rører om. Det gjør ikke noe om det er litt lunk på fløten, men om den er for varm risikerer du at eggegulene koagulerer. Smak om eggeblandingen er søt nok. Fordel blandingen over rabarbraen i de ildfaste skålene.

Sett formene i en større ildfast form. Hell varmt vann i den større ildfaste formen. Sett formen inn i ovnen på 150 grader. La desserten bake i vannbadet i ca. 60 minutter.

Ta de små formene ut av vannbadet og la dem bli kalde. Oppbevar i kjøleskap frem til rett før servering.

Kutt jordbærene i små terninger, og fordel jordbærhakket på toppen av dessertskålene rett før servering.


16 kommentarer:

  1. Vad somrigt och gott det ser ut. Ha en bra dag!

    SvarSlett
  2. Takk Erika! Ønsker deg også en bra dag :)

    SvarSlett
  3. Åh...Himmel!! Dette så nydelig ut Frida :-D

    SvarSlett
  4. Det kan jeg love deg at det var ;)

    SvarSlett
  5. Hyggelig å se deg "i farta" igjen! :o)
    Mvh Marianne

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Marianne:) Det går nok bare i halvfart nå på sommeren ;)

      Slett
  6. Nam!! Ser helt fantastisk ut!! :)

    SvarSlett
  7. Denne var jo usedvanlig uslåelig god!!! Åååå Rabarbra... altid tilbake til barndommen på trappa til Mormor med en kopp sukker og laaange rabarbraer...<3

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja! Ikke sant! Jeg synes denne desserten ble supergod. Åh, det minnet fra mormors trapp deler jeg med deg <3

      Slett
  8. Oj, den här desserten såg himmelsk ut!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvarSlett
  9. Hej Frida,

    Jeg har lavet denne crème brulée i weekenden.
    Simpelthen lavet dobbelt opskrift og serveret med jordbær.
    Tak for opskriften
    Anabela

    SvarSlett
    Svar
    1. Gøy å høre at du har laget denne. Håper den falt i smak, Anabela :)

      Slett
  10. Hei!
    Hvor mye vann er det du har i den store ildfaste formen? Skal det bare være et par cm i bunnen, eller skal vannet dekke så mye som mulig av de individuelle formene?
    Takk for supergod oppskrift! :)

    SvarSlett
  11. Jeg hadde i så mye vann jeg fikk plass til. Det kommer jo litt an på den ildfaste formen og de små formene. Men når jeg laget denne hadde jeg former som tillot at vannet dekket ca 2/3 opp på de små ildfaste formene.

    SvarSlett