Sesamolje kan gjøre underverker, ikke minst for grønne bønner. Disse grønne bønnene er kanskje de beste grønne bønnene jeg vet om. Herlig nøttete, og superenkle å lage. De passer til både kylling, fisk, svin og storfekjøtt, og gir middagen en asiatisk touch.
400 g grønne bønner (haricot vertes)
1 - 2 ss sesamolje
1 liten ts maldonsalt (mye mindre om du bruker vanlig salt)
1/2 ts nymalt svart pepper
1/2 ss sesamfrø
__________________________________________________________________________________
Sett ovnen på 200 grader. Vask og tørk de grønne bønnene, og kutt gjerne endene av dem.
Spre de grønne bønnene i en ildfast form. Risle over sesamoljen, salt, pepper og sesamfrø. Bland godt sammen så alle bønnene er jevnt dekket med olje, krydder og sesamfrø.
Sett formen inn i ovnen og bak i ti minutter. Ta formen ut av ovnen og rør rundt i de grønne bønnene. Sett formen tilbake i ovnen og bak videre i 5 - 10 minutter, til bønnene begynner å bl rynkete.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar