1 1/2 ts spisskumminfrø
1 1/2 ts korianderfrø
1 ts fennikelfrø
2 ts malt ingefær
2 ts paprika
1 ts kanel
1 ts gurkemeie
1/2 ts cayenne
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts malt allehånde
1/2 ts malt kardemomme
1/4 ts malte nellikspiker
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
_______________________________________________________________________________
Rist spisskumminfrø, korianderfrø og fenikkelfrø i en tørr panne til det begynner å dufte. Pass på at krydderet ikke brenner seg, da blir det bittert.
Kjøl ned de ristede frøene og mal dem. Den enkleste måte å male dem på er å bruke en kaffekvern eller en blender med flate blader. Du kan selvfølgelig også bruke en morter.
Bland de nymalte krydderne sammen med alle de andre ingrediensene, og rør godt sammen. Oppbevares tørt og kjølig på lufttette beholdere.
Dette er en ganske liten oppskrift. Hvis du har planer om å bruke ras el hanout i mer enn et par middager fremover, så er det nok lurt å doble oppskriften.
Spennende og vakkert :)
SvarSlettKryddor är så gott!
SvarSlett