torsdag 29. mars 2012

Kylling Suuqar med squash

Superenkel og god kyllingrett fra Somalia.



500 g kyllingkjøtt i terninger (enklest med filet, best med lårkjøtt)

1 stor squash i skiver

1 løk - i tynne skiver

1 fedd hvitløk (kan utelates)

1 ts eddik

1 ts spisskummin

1/2 ts chilipulver (eller finhakket fersk chili, tilpass etter ønsket styrke)

salt & pepper

rapsolje

2 ts sitronsaft

evt. smør

litt finhakket koriander (eller bladpersille)
______________________________________________________________________________

Brun kyllingkjøttet på høy varme i oljen. Tilsett spisskummin, chilipulver, salt og pepper.

Tilsett løken og stek videre under omrøring til løken er blitt myk. Tilsett squash, sitron og eddik. Rør videre til squashen er mør. Rør inn korianderen rett før servering. Jeg synes også det er godt å røre inn en god ss eller to med smør de siste par minuttene av steketiden.

Server for eksempel med blomkålris.


4 kommentarer:

  1. Du Frida du Frida.. Du får det til :) Dette så så utrolig godt ut!

    SvarSlett
  2. Å du Å du.....!!!!! Salig mett her i sofakroken og venter på rabarbra og jordbær desserten skal kjølne...... : )

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper desserten var minst like god ;)

      Slett