tirsdag 3. april 2012

Braisert lammebog med sopp og rosmarin

Jeg er blitt hekta på braisering av lammebog. Da jeg laget lam ras el hanout på denne måten, ble resultatet så mørt og godt, at jeg sporenstreks måtte kjøpe mer lammebog for å teste ut flere versjoner av denne måten å tilberede lammebog på. Her er en av disse versjonene. Herlig gryte med masse smak.


1,2 kilo lammebog i grytestore biter

1/2 liter små aromasopp - delt i to

1 løk - hakket

3 - 4 fedd hvitløk - hakket

smør

salt & pepper

bladene av to kvaster rosmarin

litt fersk timian

1 1/2 dl tørr hvitvin

1 1/2 dl vann/kraft
_______________________________________________________________________________

Sett ovnen på 160 grader.

Brun kjøttet i smør i en panne. Legg kjøttstykkene over i en römertopf, tagine, eller ildfast form. Stek løk, hvitløk og sopp i samme panne som du brukte til å steke kjøttet i. Stek til løken er myk og soppen har væsket seg. Tilsett rosmarin og timian, og hell hvitvin over. Kok opp. Tilsett vann og kok opp igjen.

Salte og pepre kjøttet godt. Hell kraften med sopp og løk over kjøttet. Sett lokk på formen. Har du brukt en ildfast form uten lokk, så pakker du den ildfaste formen godt inn i aluminiumsfolie.  Sett formen inn i ovnen og la stå i 3 - 4 timer.

Server med de grønnsakene du liker best. På bildene har jeg servert denne med blomkålmos.


4 kommentarer:

  1. Får helt vann i munnen av lese -kjenner nærmest duften rundt meg her. Dette skal prøves ut !!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det må du! Det kommer du ikke til å angre på ;)

      God påske til deg Makronella!

      Slett
  2. Ser jättegott ut, Glad Påsk på er, hoppas ni får en fin helg !

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Jimmie. Håper du har hatt en fin påske du også :)

      Slett