Jeg er blitt hekta på braisering av lammebog. Da jeg laget lam ras el hanout på denne måten, ble resultatet så mørt og godt, at jeg sporenstreks måtte kjøpe mer lammebog for å teste ut flere versjoner av denne måten å tilberede lammebog på. Her er en av disse versjonene. Herlig gryte med masse smak.
1,2 kilo lammebog i grytestore biter
1/2 liter små aromasopp - delt i to
1 løk - hakket
3 - 4 fedd hvitløk - hakket
smør
salt & pepper
bladene av to kvaster rosmarin
litt fersk timian
1 1/2 dl tørr hvitvin
1 1/2 dl vann/kraft
_______________________________________________________________________________
Sett ovnen på 160 grader.
Brun kjøttet i smør i en panne. Legg kjøttstykkene over i en römertopf, tagine, eller ildfast form. Stek løk, hvitløk og sopp i samme panne som du brukte til å steke kjøttet i. Stek til løken er myk og soppen har væsket seg. Tilsett rosmarin og timian, og hell hvitvin over. Kok opp. Tilsett vann og kok opp igjen.
Salte og pepre kjøttet godt. Hell kraften med sopp og løk over kjøttet. Sett lokk på formen. Har du brukt en ildfast form uten lokk, så pakker du den ildfaste formen godt inn i aluminiumsfolie. Sett formen inn i ovnen og la stå i 3 - 4 timer.
Server med de grønnsakene du liker best. På bildene har jeg servert denne med blomkålmos.
Får helt vann i munnen av lese -kjenner nærmest duften rundt meg her. Dette skal prøves ut !!
SvarSlettJa, det må du! Det kommer du ikke til å angre på ;)
SlettGod påske til deg Makronella!
Ser jättegott ut, Glad Påsk på er, hoppas ni får en fin helg !
SvarSlettTakk Jimmie. Håper du har hatt en fin påske du også :)
Slett