Her er en klassisk italiensk pastasaus. Historien sier at sausen ble funnet opp av den italienske restauranteieren Alfredo Di Lelio som var bekymret for den dårlige matlysten til sin gravide kone. Han prøvde å doble smørmengden i pastasausen han laget, og dette førte heldigvis til at kona fikk tilbake matlysten. Den nye sausen havnet på restaurantmenyen, og resten er historie. Sausen må være en av de enkleste å lage, og er supergod til lavkarbo pasta.
4 ss smør
2 dl kremfløte
1/2 fedd hvitløk - finhakket
70 g revet parmesanost
pepper
_______________________________________________________________________________
Smelt smøret i en kjele. Tilsett fløte og finhakket hvitløk og kok opp. La koke i ca. fem minutter. Da tykner sausen.
Tilsett parmesan og pepper, og rør rundt til parmesanene er helt smeltet inn i sausen.
Server for eksempel med lavkarbopasta, squashspaghetti eller strimlet kinakål.
.
Så kjempegodt ut. Elsker ostesauser, spesielt med parmesan, mmm :-D
SvarSlettHer er det myyyye ostesmak, så da liker du nok denne også :)
SlettÅhhh, det er så godt! Skal forresten ha fiskesuppa di til middag i dag :)
SvarSlettJepp! Den grønne? Håper fiskesuppa smakte :)
SlettHei. Jeg må bare si takk for en så fantastisk blogg som jeg er sikker på inspirerer alle lavkarbere, inkludert meg! Men jeg hadde et spørsmål; du skriver ofte blomkålris, hva er det for noe? har lett etter oppskrift men finner den ikke, ser bare så utrolig godt ut på bilder! :)
SvarSlettTusen takk. Så hyggelig å høre at du finner inspirasjon her :)
SlettBlomkålris er raspet blomkål som er kjørt i micro med smør, kokt eller stekt. Se her: http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/blomkalris.html
Jag älskar pasta och är så otroligt glad att det går att göra LCHF anpassat. Detta verkade vara en god sås som måste testas.
SvarSlettHa en underbar dag/ Jimmie