lørdag 14. januar 2012

Indisk smørkylling (Murgh Makhani)

Murgh Makhani, på norsk kjent som smørkylling, er en av de klassiske indiske rettene. Retten har sin opprinnelse i Dehli, og finnes i mange versjoner. Her er en av dem.


1 kg kyllinglår

1 ts garam masala

1 ts malt spisskummin

2 ts malt koriander

½-1 ts chilipulver

1 ts frisk revet ingefær

3 fedd hvitløk

2 ss eddik

½ dl tomatpuré

1,2 dl yoghurt (gresk/tyrkisk)

80 g ghee (eller smør og litt olje)

1 stor løk - finhakket

1 kanelstang

3 kardemommebelger - halvveis knuste

1 ts salt

3 ts paprikapulver

1 boks hakkede tomater

2 dl kyllingkraft

2,5 dl fløte

frisk koriander til pynt
____________________________________________________

Ben ut kyllinglårene, og del kjøttet i store terninger. Som du ser på bildene gadd jeg ikke gjøre det denne gangen. Jeg kuttet bare kyllinglårene i to. Det funker også, men betyr at du må koke retten lenger for at kyllingen skal bli ordentlig mør. Og så blir det jo ikke helt riktig i forhold til originaloppskriften da.

Bland sammen garam masala, spisskummen, koriander, chilipulver , ingefær, hvitløk, eddik, tomatpuré og yoghurt i en pose. Tilsett kyllingbitene og kna godt til alle kyllingbitene er godt dekket av marinaden.

La marinere minst fire timer, eller gjerne over natten.

Varm ghee (eller smør og olje) i en stor panne. Tilsett løk, kanelstang og kardemommebelger og stek under omrøring til løken er lett brunet.

Tilsett kyllingen og marinaden, og kok opp. La koke i fem minutter under omrøring. Tilsett salt, paprikapulver, tomater og kraft. La koke i ti minutter.

Tilsett fløte, og la koke videre til kyllingen er mør, 15 - 20 minutter (halver koketiden dersom du har brukt fileter istedenfor lårkjøtt. Øk koketiden dersom du ikke har benet ut lårene).



4 kommentarer:

  1. Vi ska också göra en smörkyckling idag! Fast från en annan del av världen.

    SvarSlett
  2. Da håper jeg at jeg får se resultatet på bloggen din :)

    SvarSlett
  3. Hei! Denne så veldig spennende ut å lage.. tror du det går an å bruke vanlig kyllingfilet til denne retten som man skjærer i terninger? :) Ellers - takk for en super blogg!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, men da må du redusere koketiden betraktelig, ellers blir det fort veldig tørt.

      Slett